Pri prvých príznakoch chrípky sme automatický zvyknutí siahať po tabletkách, ktoré nepríjemné symptómy zmierňujú, avšak neliečia skutočnú príčinu. Radšej siahnite po overenom recepte na liečivú tejto polievku, ktorá spája silu cesnaku, byliniek a vývaru. Tomu sa hovorí chutná liečba!
Potrebujeme:
3 – 4 hlávky cesnaku
2 lyžice olivového oleja
2 lyžice masla
2 cibule
300 ml vývaru (mäsového/zeleninového)
1 lyžičku tymiánu nasekaného najemno
Zväzok petržlenovej vňate nasekanej najemno
2 a 1/2 šálky chlebíka nakrájaného na kocky
1 šálku kyslej smotany
Postup:
Najskôr si upečieme cesnak. Vrchnú časť každej hlávky odrežeme, pokvapkáme olivovým olejom, zabalíme do alobalu a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme 60 minút pri teplote 180 stupňov.
Pripravíme si hlbokú panvicu na ktorej rozpálime maslo a pridáme nakrájanä cibuľku. Orestujeme dozlatista a zalejeme vývarom. Následne pridáme pretlačený upečený cesnak, tymián a petržlen. Premiešame, teplotu znížime na minimum a pridáme kocky chlebíka.
Varíme, kým chlieb nezmäkne. Nakoniec pridáme kyslú smotanu a dochutíme soľou a korením. Pre ešte krémovejšiu chuť môžeme rozmixovať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: healthyfoodhouse