LETNÝ zemiakový šalát: Zabudnite na ťažké šaláty s majonézou, toto je najväčšia delikatesa zo zemiakov!

Vynikajúci zemiakový šalát, ktorý pripravujeme hlavne v lete.

Je ľahký, jednoduchý na prípravu a veľmi, veľmi chutný.

Vynikajúca alternatíva za ťažké šaláty s majonézou.

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Inšpiráciu sme našli na kanáli Recepty bez brepty.

Potrebujeme:

Zemiaky – 900 gramov

Červená cibuľa – 1 ks

Nakladané uhorky – 100 gramov

Ocot – 40 ml

Horčica – 1 lyžica

Korenie čierne

Soľ

Cukor – 1 lyžica

Slnečnicový olej – 30 gramov

Silný vývar

Postup:

Najskôr si zemiaky umyjeme.

 

 

Zemiaky si uvaríme klasicky v šupke v osolenej vode.

Uvarené zemiaky scedíme a necháme mierne vychladnúť.

Cibuľu očistíme a nakrájame na tenko.

 

 

Rovnako si nakrájame aj kyslé uhorky.

Obe prísady spojíme v miske.

Pridáme ocot, olej a horčicu.

 

 

Dobre premiešame.

Pridáme aj cukor, soľ a korenie.

Zálievku si dobre premiešame a dáme na 30 minút marinovať.

 

 

Ešte teplé zemiaky si ošúpeme.

Nakrájame – môžeme zvoliť kolieska alebo kocky.

Pridáme k marináde a premiešame.

 

 

Teraz podľa potreby pridáme horúci vývar – 1-2 naberačky, podľa potreby.

Dobre premiešame.

Necháme vychladnúť.

 

 

Môžete ešte ozdobiť zelenou cibuľkou alebo bylinkami.

Hotovo, môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn