LETNÝ ŠALÁT na zimu: Keby som ho poznala skôr, spravila by som oveľa viac pohárov!

Fantastický recept z domácej zeleniny, urobte si zásoby na celú zimu, pretože tento šalát je najlepší!

 

 

Recept sme našli na youtube.

Potrebujeme:

uhorky, 1 kg;

...

paradajky, 1,5 kg;

sladká paprika a cibuľa, 3 ks;

mrkva, 1 ks;

cesnak, 1 hlávka;

petržlen a kôpor v zväzku;

pikantná paprika podľa chuti;

soľ, 1,5 lyžice;

cukor, 2 lyžice;

rastlinný olej, 100 ml;

ocot 9%, na 1 liter marinády 1 polievková lyžica;

korenie, 6 ks v pohári

Postup:

Uhorky nakrájajte na plátky.

 

 

Cibuľa na pol krúžky.

 

 

Sladkú papriku na prúžky, pikantnú – na malé kúsky.

 

 

Tip:

Pre krásny výsledok si vezmite viacfarebnú papriku.

Tri mrkvy nastrúhajte na hrubom strúhadle alebo len nakrájajte na prúžky.

 

 

Paradajky nakrájajte na plátky.

Tip: Bylinky nenakrájajte najemno.

Všetku zeleninu zmiešame vo veľkej nádobe, pridáme pretlačený cesnak, nasekané bylinky, soľ, cukor,rastlinný olej.

 

 

 

 

 

Premiešajte a nechajte odstáť 1 hodinu, občas premiešajte.

 

 

Vložte zmes do čistých pohárov a zalejte ho pustenou šťavou.

 

 

Prikryte viečkom a nádoby vložte do zaváracieho hrnca na uterák.

Nalejte teplú vodu do hrnca a sterilizujte od momentu varu 25 minút.

Prísady sú na pohár s objemom 1 liter.

 

 

Potom len zložte viečko, nalejte ocot, zatiahnite pevne viečko, otočte a zabaľte, kým nevychladne.

Šalát sa uchováva v suteréne alebo v špajzi.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

 

Foto: pixabay