Perfektný zákusok na leto – žiadne vajcia, rýchla príprava a luxusná chuť! :-)
Potrebujeme:
275 g lístkového cesta
Krém:
74 g pudingového prášku vanilkového
700 ml 1,5% mlieka
20 g vanilkového cukru
8 lyžíc kr. cukru
5 listov želatíny
400 g tvarohu (polotučný)
100 g čučoriedok
100 g malín
Na vrch:
2 lyžice práškového cukru
Postup:
Lístkové cesto rozdelíme na dva rovnaké pláty na veľkosť plechu 32×23 cm. Prvý plát cesta navrstvíme na dno plechu vystlané papierom na pečenie. Rúru nastavíme na 200 stupňov, cesto popicháme vidličkou a pečieme len 8-10 minút. Nechajte cesto úplne vychladnúť a nakrájajte na obdĺžniky – 8ks. Druhý plát upečieme a necháme vcelku.
Do mlieka pridáme vanilkový puding, cukor a uvaríme hustý puding ako zvyčajne. Želatínu necháme napučať a potom rozmiešame v horúcom pudingu – necháme úplne vychladnúť. Tvaroh roztlačíme vidličkou a vmiešame do vychladnutého pudingu pomocou šľahača. Do krému vmiešame aj ovocie. pudingový prášok, cukor a vanilkový cukor. Zvyčajným spôsobom je varenie hustého pudingu. Namočíme si želatínu do studenej vody na cca. 5 minút. Keď je zmäkčená, dôkladne ju dôkladne premiešajte, rozmiešajte v horúcom pudingu a nechajte vychladnúť.
Na celé cesto na plechu navrstvíme krém, na krém obdĺžniky lístkového cesta a dáme do chladničky vychladnúť. Posypeme cukrom a podávame.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: cookpad