plny-hrniec_transparent_negativ.png

Letný pudingový krémeš: Žiadne vajcia, ľahký a luxusný zákusok z lístkového cesta!

Perfektný zákusok na leto – žiadne vajcia, rýchla príprava a luxusná chuť! :-)

Potrebujeme:

275 g lístkového cesta

Krém:

74 g pudingového prášku vanilkového

700 ml 1,5% mlieka

20 g vanilkového cukru

8 lyžíc kr. cukru

5 listov želatíny

400 g tvarohu (polotučný)

100 g čučoriedok

100 g malín

Na vrch:

2 lyžice práškového cukru

Postup:

Lístkové cesto rozdelíme na dva rovnaké pláty na veľkosť plechu 32×23 cm. Prvý plát cesta navrstvíme na dno plechu vystlané papierom na pečenie. Rúru nastavíme na 200 stupňov, cesto popicháme vidličkou a pečieme len 8-10 minút. Nechajte cesto úplne vychladnúť a nakrájajte na obdĺžniky – 8ks. Druhý plát upečieme a necháme vcelku.

Do mlieka pridáme vanilkový puding, cukor a uvaríme hustý puding ako zvyčajne. Želatínu necháme napučať a potom rozmiešame v horúcom pudingu – necháme úplne vychladnúť. Tvaroh roztlačíme vidličkou a vmiešame do vychladnutého pudingu pomocou šľahača. Do krému vmiešame aj ovocie. pudingový prášok, cukor a vanilkový cukor. Zvyčajným spôsobom je varenie hustého pudingu. Namočíme si želatínu do studenej vody na cca. 5 minút. Keď je zmäkčená, dôkladne ju dôkladne premiešajte, rozmiešajte v horúcom pudingu a nechajte vychladnúť.

Na celé cesto na plechu navrstvíme krém, na krém obdĺžniky lístkového cesta a dáme do chladničky vychladnúť. Posypeme cukrom a podávame.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: cookpad

Najlepšie recepty na dnes