plny-hrniec_transparent_negativ.png

Letný krémeš z maslových sušienok

Vyskúšajte obľúbený krémeš trochu inak. Predstavujeme vám bleskovú verziu bez pečenia, s vynikajúcou krémovou chuťou.

Keď je vonku 30 stupňov v tieni, asi nikomu sa nechcete vypekať zložité zákusky a koláče. Prinášame vám recept na vynikajúci domáci krémeš, ktorý zvládnete pripraviť za pár minút bez pečenia. A kedže sa podáva dobre vychladený, v horúcom dni vás aj príjemne osvieži!

Potrebujeme:

1,5 l mlieka

100 g kukuričného škrobu

8 lyžíc cukru

2 lyžice hladkej múky

2 bal. vanilkového pudingu

100 g masla

300 ml smotany na šľahanie (1 bal. stužovača – voliteľné)

Maslové sušienky

Hoblinky čokolády na vrch

Postup:

V 200 ml mlieka rozmiešame kukuričný škrob s múkou, cukrom a pudingovým práškom. Zvyšok mlieka preložíme na plameň a privedieme k varu. Keď sa mlieko začne variť, pridáme zmes pudingu, škrobu, cukru a múky, uvaríme hustý puding.

Potom zložíme z plameňa a necháme vychladnúť. Do ešte teplého pudingu vmiešame maslo.

Formu na pečenie (20×30 cm) s vyššími okrajmi vyložíme maslovým sušienkami (sušienky pokvapkáme mliekom a pre vôňu aj niekoľkými kvapkami rumu). Na sušienky navrstvíme vanilkový krém. Keď vrstva krému vychladne, navrstvíme naň šľahačku a vložíme stuhnúť do chladničky.

Dezert podávame vychladený, posypaný hoblinkami čokolády!

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: recepti-svijeta

Najlepšie recepty na dnes