Odporúčam do fašírok pridať namiesto kapusty aj cuketu, sú vynikajúce na každý spôsob.
Potrebujeme:
Mleté kuracie mäso 600 g
Mladá kapusta 200 g
Mozzarella 80 g
Kôpor ½ lyžičky
Soľ a mleté korenie
1 vajce
½ lyžičky cesnakového prášku
Majoránka
Postup:
V hlbokej miske premiešame mleté kuracie mäso so soľou, sušeným cesnakom bylinkami, soľou a čiernym korením.
Kapustu nastrúhame, alebo nakrájame nadrobno. V samostatnej nádobe zmiešame nastrúhanú mozzarellu s vajcom a pridajte zmes do mletého mäsa.
K mäsu pridáme nakrájaný kôpr a kapustou, všetko dôkladne premiešame.
Mokrými rukami formujeme zo zmesi jednotlivé fašírky, ktoré preložíme na plech vyslaný silikónovou podožkou, alebo papierom na pečenie.
Plech na pečenie dajte do predhriatej rúry na 180 stupňov 30 minút.