Chutí úplne ako nanuková torta: Letná piškótová bomba s ovocím a čokoládou – a žiadne pečenie!

Vynikajúci dezert bez pečenia, rýchly a na leto ako stvorený.

Vynikajúci dezert bez pečenia, rýchly a na leto ako stvorený.

Potrebujeme:

Na základ:

30 lyžičiek
300 ml mlieka

Na krém:

500 g mascarponu
500 g nízkotučného tvarohu
400 ml smotany na šľahanie
140 g cukru
2 bal. vanilkového cukru
4 bal. stužovaču do šľahačky, alebo 1 bal želatínového stužovača za studena
1/2 citrónu

Na ovocnú vrstvu:

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

750 g jahôd (alebo malín či iných bobúľ)
80 g cukru (na sladké jahody o niečo menej cukru)
55 g kukuričného škrobu

+ biela čokoláda na vrch

Veľkosť plechu: cca 30×40 cm

Postup:

Piškóty krátko namočíme do mlieka a uložíme na plech. Na krém si vyšlaháme smotanu s vanilkovým cukrom a stužovačmi. mascarpone si vyšľaháme s tvarohom, cukrom a citrónovou šťavou. Obe hmoty zmiešame a vymiešame jednotný krém. Ten natrieme na piškóty a kým urobíme ovocnú vrstvu, odložíme do chladničky.

Ovocie si rozmixujeme na jemnú kašu. preložíme na plameň, pridáme cukor a za stáleho miešania privedieme do varu. Škrob si rozmiešame v troche mlieka a vmiešame do jahodovej hmoty na plameni. Za stáleho miešania uvaríme hustý jahodový puding. Zložíme z plameňa a miešame, aby zmes vychladla.

Nanesieme na stuhnutý krém, posypeme čokoládou a dáme vychladiť.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: youtube