Vynikajúce špagety, ako ma ich naučil šéfkuchár v obľúbenej reštaurácií v Olomouci. Aj tí, čo nie sú fanúšikom cestovín sa za týmto receptom môžu utĺcť.
Potrebujeme:
500 g špagety
100 g slaniny
1 lyžica masla
2 strúčiky cesnaku
2 žĺtky
150 ml sladkej smotany
50 g strúhaného parmezánu alebo iného tvrdého syra
Soľ, bazalka alebo petržlenovú vňať
Postup:
Uvaríme špagety v osolenej vode a scedíme.
Na panvičke opražíme na kocky nakrájanú slaninku, pridáme k nej maslo, pretlačený cesnak a odložíte bokom.
Potom do panvičky nalejeme smotanu, rozšľahané žĺtky a polovicu strúhaného parmezánu. Krátko prehrejte, pridajte špagety a premiešajte.
Potom navrstvite na tiener, posypte kúskami opraženou slaninkou a cesnakom. pridajte aj druhú polovicu strúhaného parmezánu a môžete podávať.