Lepšie cestoviny som v živote nejedla: Minútkové špagety carbonara podľa šéfa – každý na ne pýta recept!

Vynikajúce špagety, ako ma ich naučil šéfkuchár v obľúbenej reštaurácií v Olomouci. Aj tí, čo nie sú fanúšikom cestovín sa za týmto receptom môžu utĺcť.

Potrebujeme:

500 g špagety

100 g slaniny

1 lyžica masla

2 strúčiky cesnaku

2 žĺtky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

150 ml sladkej smotany

50 g strúhaného parmezánu alebo iného tvrdého syra

Soľ, bazalka alebo petržlenovú vňať

Postup:

Uvaríme špagety v osolenej vode a scedíme.

Na panvičke opražíme na kocky nakrájanú slaninku, pridáme k nej maslo, pretlačený cesnak a odložíte bokom.

Potom do panvičky nalejeme smotanu, rozšľahané žĺtky a polovicu strúhaného parmezánu. Krátko prehrejte, pridajte špagety a premiešajte.

Potom navrstvite na tiener, posypte kúskami opraženou slaninkou a cesnakom. pridajte aj druhú polovicu strúhaného parmezánu a môžete podávať.