Lepšie domáce rožky, ako z pekárne: Prípravu hravo zvládnete, takže ich môžete mať na stole každý deň!

Voňavé a extrémne chutné domáce rožky podľa tohto receptu z youtube si hravo pripravíte doma a môžete ich mať vždy čerstvé na stole.

 

 

Potrebujeme:

10 g sušeného droždia

1 PL kryštálového cukru

1 pohár (100 ml) teplého mlieka

...

1 pohár (100 ml) teplej vody

1 pohár (100 ml) oleja

3 PL bieleho jogurtu

1 vajce

1/2 balenia hladkej múky (500 g)

1 PL soli

Postup:

Do väčšej misy si nasypeme droždie, pridáme lyžicu cukru, nalejeme teplé mlieko, vodu.

 

 

Dobre premiešame metličkou.

Necháme pár minút aktivovať kvások, potom nalejeme olej.

Pridáme biely jogurt, vajíčko.

Opäť dobre premiešame.

Nasypeme múku so soľou a vymiesime hladké cesto.

Bude to trvať asi 5 minút.

Necháme kysnúť asi 90 minút.

 

 

 

Pracovnú dosku si potrieme olejom, preložíme na ňu vykysnuté cesto.

Vytvarujeme 10 rovnomerných guliek.

Každú guľku potom vyvaľkáme na ovál a stočíme do rolky.

 

 

Rožky ukladáme na plech pokrytý papierom na pečenie.

Necháme podkysnúť asi 30 minút pod bavlnenou utierkou.

Potom ich potrieme studenou vodou.

 

 

Pečieme asi 20 minút pri teplote 220 °C. 

Upečené rožky potrieme maslom a môžeme podávať.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

 

 

Foto: pixabay