Lepšie domáce rožky, ako z pekárne: Prípravu hravo zvládnete, takže ich môžete mať na stole každý deň!

8199 0

Voňavé a extrémne chutné domáce rožky podľa tohto receptu z youtube si hravo pripravíte doma a môžete ich mať vždy čerstvé na stole.

Potrebujeme:

10 g sušeného droždia

1 PL kryštálového cukru

1 pohár (100 ml) teplého mlieka

1 pohár (100 ml) teplej vody

1 pohár (100 ml) oleja

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

3 PL bieleho jogurtu

1 vajce

1/2 balenia hladkej múky (500 g)

1 PL soli

Postup:

Do väčšej misy si nasypeme droždie, pridáme lyžicu cukru, nalejeme teplé mlieko, vodu a dobre premiešame metličkou.

Necháme pár minút aktivovať kvások, potom nalejeme olej, pridáme biely jogurt, vajíčko a opäť dobre premiešame.

Nasypeme múku so soľou a vymiesime hladké cesto – bude to trvať asi 5 minút. Necháme kysnúť asi 90 minút.

Pracovnú dosku si potrieme olejom, preložíme na ňu vykysnuté cesto a vytvarujeme 10 rovnomerných guliek.

Každú guľku potom vyvaľkáme na ovál a stočíme do rolky.

Rožky ukladáme na plech pokrytý papierom na pečenie a necháme podkysnúť asi 30 minút pod bavlnenou utierkou.

Potom ich potrieme studenou vodou a pečieme asi 20 minút pri teplote 220 °C. 

Upečené rožky potrieme maslom a môžeme podávať. Prajeme dobrú chuť!

 

 

 

 

Témy:


Pridajte svoj komentár