Lepšie ako sviatočný šalát s majonézou: Nemecké horčicové zemiaky s cibuľkou – najväčšia delikatesa zo zemiakov!

Prvýkrát som túto prílohu vyskúšala v Nemecku . Na moje prekvapenie sa podáva takmer v každej reštaurácii.

Prvýkrát som túto prílohu vyskúšala v Nemecku . Na moje prekvapenie sa podáva takmer v každej reštaurácii.

Rozhodla som sa skúsiť ich na jeden nedeľný obed a mali ohromný úspech.

Za originálny recept ďakujem pani Danici.

Potrebujeme:

Zemiaky 1 kg

Ocot vínny 4 lyžice

...

Olivový olej 100 ml

Horčica celozrnná 2 lyžice

Zelená cibuľka

Soľ

Korenie

Postup:

Olúpte a nakrájajte zemiaky na mesiačiky.

Podlejeme vodou a povaríme asi 15 minút, kým nezmäknú.

Pripravíme si marinádu na zemiaky.

Zmiešajte v miske horčicu, nasekané bylinky, soľ, vínny ocot a olivový olej.

Zemiaky scedíme, pridáme uvarenú horčicovú omáčku a miešame.

Podávame ako prílohu, prípadne pridáme nakrájanú opečenú slaninku či šunku a máme výborné jedlo.

Zemiaky majú vynikajúcu chuť, nie sú ťažké ako vyprážané zemiaky, alebo zemiaky s majonézou.

U nás sa podávajú k nedeľnému obedu, alebo kedykoľvek počas týždňa ako chutnú večeru.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)