Toto jedlo je nesmierne chutné a nepotrebujete ani mäso.
Kapusta na tento unikátny spôsob vás milo prekvapí a obľúbi si ho celá rodina.
Jednoduchá príprava a fantastický výsledok.
Postupujte podľa tohto receptu z youtube kanála Einfache Rezepte.
Potrebujeme:
1 kg hlávkovej kapusty
3 vajcia
3 cibule
250 g strúhaného syra
4 – 5 strúčikov cesnaku
3 ČL soli
2 ČL tymianu
1 ČL rasce
1/2 ČL červenej mletej papriky
150 g hladkej múky
rastlinný olej
maslo
strúhanku
Postup:
Kapustu si umyjeme, zbavíme zvädnutých listov, vyrežeme hlúb a nasekáme najemno.
Vložíme do hrnca, zalejeme vodou, necháme zovrieť a povaríme 8 minút pod pokrievkou.
Všetku cibuľu si očistíme a nakrájame nadrobno.
Cesnak si takisto ošúpeme a nasekáme najemno.
Uvarenú kapustu si scedíme a na panvicu si nalejeme olej.
Cibuľu s cesnakom vložíme na rozhorúčený olej a orestujeme.
Pripravíme si sklenené misky, ktoré si vymastíme zmäknutým maslom a vysypeme strúhankou.
Scedenú kapustu zmiešame s orestovanou cibuľkou a cesnakom.
Pridáme vajcia, strúhaný syr, múku, soľ, tymian, rascu, čierne mleté korenie a všetko dôkladne premiešame vareškou.
Hmotu navrstvíme do pripraveným misiek, povrch uhladíme špachtľou a zapečieme v predhriatej rúre pri teplote 200 °C asi 35 minút.
Vyklopíme na tanier a môžeme servírovať napríklad so zeleninovou, či inou obľúbenou oblohou a omáčkou.
Dobrú chuť!