plny-hrniec_transparent_negativ.png

Lepšie ako mäso: Takto pripravuje kapustu málokto a pritom je to skutočný gurmánsky zážitok!

Toto jedlo je nesmierne chutné a nepotrebujete ani mäso.

Kapusta na tento unikátny spôsob vás milo prekvapí a obľúbi si ho celá rodina.

Jednoduchá príprava a fantastický výsledok.

Postupujte podľa tohto receptu z youtube kanála Einfache Rezepte.

Potrebujeme:

1 kg hlávkovej kapusty

3 vajcia

3 cibule

250 g strúhaného syra

4 – 5 strúčikov cesnaku

3 ČL soli

2 ČL tymianu

1 ČL rasce

1/2 ČL červenej mletej papriky

150 g hladkej múky

rastlinný olej

maslo

strúhanku

Postup:

Kapustu si umyjeme, zbavíme zvädnutých listov, vyrežeme hlúb a nasekáme najemno.

Vložíme do hrnca, zalejeme vodou, necháme zovrieť a povaríme 8 minút pod pokrievkou. 

Všetku cibuľu si očistíme a nakrájame nadrobno.

Cesnak si takisto ošúpeme a nasekáme najemno.

Uvarenú kapustu si scedíme a na panvicu si nalejeme olej.

Cibuľu s cesnakom vložíme na rozhorúčený olej a orestujeme.

Pripravíme si sklenené misky, ktoré si vymastíme zmäknutým maslom a vysypeme strúhankou.

Scedenú kapustu zmiešame s orestovanou cibuľkou a cesnakom.

Pridáme vajcia, strúhaný syr, múku, soľ, tymian, rascu, čierne mleté korenie a všetko dôkladne premiešame vareškou.

Hmotu navrstvíme do pripraveným misiek, povrch uhladíme špachtľou a zapečieme v predhriatej rúre pri teplote 200 °C asi 35 minút. 

Vyklopíme na tanier a môžeme servírovať napríklad so zeleninovou, či inou obľúbenou oblohou a omáčkou.

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes