Lepšie ako krokety a hranolky: Uvarte zemiaky takto a výsledok si vás získa!

Vyskúšajte nové zemiakové špeciality, ktoré chutia lepšie ako krokety, či hranolky.

Príjemná zmena, ktorú si okamžite obľúbi celá rodina.

Neváhajte a pripravte si tieto zemiakové recepty ešte dnes!

 

 

...

Postupujte podľa postupu z youtube kanála Leckerschmecker.

Základom všetkých troch receptov sú zemiaky, ktoré si uvaríme v šupke a potom ich vložíme do misky s ľadovou vodou.

Vďaka tomuto teplotnému šoku sa budú zemiaky ľahko šúpať.

Stačí ich narezať cez stred a šupku jednoducho stiahnuť

 

 

 

Zemiakové valčeky

Potrebujeme:

varené zemiaky

1 vajce

rastlinný olej na vysmážanie

čerstvý rozmarín

soľ

Postup:

 

 

Ošúpané zemiaky vložíme do sieťky.

Pretlačíme ich cez ňu do misky. 

 

 

Pridáme vajíčko.

Rukou dobre premiešame.

 

 

Vznikne nám kompaktné cesto, ktoré vyvaľkáme na dlhý valec, ktorý nakrájame na menšie rovnomerné valčeky. 

Na vrchu spravíme pomocou krájača vajec pásikavý vzor. 

Do panvice si nalejeme väčšie množstvo oleja a valčeky vysmažíme dozlatista.

Nakoniec ich osolíme a posypeme čerstvým nasekaným rozmarínom.

Zemiaky plnené smotanou, cibuľkou a slaninkou

 

 

Potrebujeme:

varené zemiaky v šupke

kyslú smotanu

červenú cibuľu

plátky slaniny

nasekanú pažítku

Postup:

Zemiaky si aj so šupkou roztlačíme päsťou.

Potrieme vajíčkom a do stredu navrstvíme kyslú smotanu. 

Červenú cibuľu si ošúpeme a pokrájame na krúžky.

 

 

Vložíme do misky, zalejeme trochou octu a oleja, potom dobre premiešame.

Zopár cibuľových krúžkov teraz položíme na každý zemiak.

Posypeme kúskami nastrihanej slaniny. 

 

 

Upečieme v rúre dozlatista a následne posypeme nasekanou pažítkou. 

Trepané zemiaky

Potrebujeme:

zaváraninový pohár

varené zemiaky v šupke (menšie)

100 g hladkej múky

2 PL bieleho jogurtu

2 vajcia

1 ČL čili vločiek

trochu nasekanej petržlenovej vňate

rastlinný olej na vysmážanie

Postup:

 

 

Celé uvarené zemiaky si vložíme do pohára.

Pridáme múku, vajcia, jogurt, čili, trochu nasekanej petržlenovej vňate.

Pohár uzavrieme a všetko dobre pretrepeme.

 

 

Zemiaky aj so vzniknutým cestíčkom teraz navrstvíme na rozohriatu panvicu s olejom a opečieme z oboch strán. 

Hotovo.

Dobrú chuť!

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay