plny-hrniec_transparent_negativ.png

Lepené Margot kolieska: Každý sa ma pýtal, čo som urobila s tými lineckými, že sú také fantastické!

Vynikajúce plnené kolieska s čokoládou Margot.

Výborné pečivko nielen na sviatky, ale aj hocikedy cez rok.

 

 

Ak dostanete chuť na niečo naozaj výborné, tieto kolieska určite sksúte.

Potrebujeme:

Cesto:

300 g hladkej múky

200 g masla

100 g práškového cukru

1 väčšie vajce

štipka citrónovej kôry

1 lyžica kakaa (prípadne aj menej, alebo nemusíte kakao vôbec, ale kolieska budú biele)

Plnka:

 

 

150 g čokolády Margot (nastrúhanej)

200 g masla

1 lyžica práškového cukru

3 lyžice rumu

Zdobenie:

 

 

čokoládová poleva + do obyčajnej polevy dávam aj nastrúhanú margotku (nie celú, stačí len trochu pre vôňu)

Oriešky, alebo iné prísady podľa chuti

Postup:

Zo surovín vypracujeme cesto.

 

 

S cestom pracujeme čo najrýchlejšie – vypracujeme do bochníka.

Zabalíme do potravinovej fólie

Takto necháme v chladničke odpočinúť (pokojne do druhého dňa).

 

 

Potom vyvaľkáme plát s hrúbkou 3 mm a vykrojíme kolieska.

Pečieme na 160 ° C cca 10 min (každá rúra je iná).

Plnka:

 

 

Maslo vymiešame s cukrom, pridáme rum a nastrúhanú margotka.

Vychladnuté kolieska zlepíme po dvoch náplňou.

Namočíme do polevy.

Buď namočíme celé, alebo len polovičku, prípadne len pofŕkame.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: brzikolaci

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes