Lenivý závin z kyslej smotany, ktorý ani minútu nekysne: Každému odporúčam dávku zdvojnásobiť, ten výsledok je úžasný!

Výborné cesto z kyslej smotany. Môžete pokojne skúsiť 1 väčší závin, alebo malé záviny (z tohoto množstva mi vyšlo 9 malých závinov). Cesto je jednoduché a veľmi chutné.

Výborné cesto z kyslej smotany. Môžete pokojne skúsiť 1 väčší závin, alebo malé záviny (z tohoto množstva mi vyšlo 9 malých závinov). Cesto je jednoduché a veľmi chutné.

Potrebujeme:

200 g hladkej múky

200 g polohrubej múky

125 g Hery

200 g kyslej smotany

Náplň (voliteľné):

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Jablká škoricový cukor trocha strúhanky

Mak a cukor

Jablká a cukor

Tvaroh, cukor a hrozienka

vajíčko na potretie

Postup:

Múku, heru a kyslú smotanu zmiešame a vypracujeme do hladkého cesta, ktoré sa nelepí.

Rozdelíme na dve polovice, ktoré vyvaľkáme na tvar obdĺžnika.

Obdĺžnik naplníme ako klasický závin (trocha strúhanky, strúhané jablká, škoricový cukor – alebo maková, orechová či tvarohová náplň), zavinieme, potrieme vajíčkom a pečieme v predhriatej rúre na 180 ° C dozlastita.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)