plny-hrniec_transparent_negativ.png

Lenivý závin z kyslej smotany, ktorý ani minútu nekysne: Každému odporúčam dávku zdvojnásobiť, ten výsledok je úžasný!

Výborné cesto z kyslej smotany. Môžete pokojne skúsiť 1 väčší závin, alebo malé záviny (z tohoto množstva mi vyšlo 9 malých závinov). Cesto je jednoduché a veľmi chutné.

Výborné cesto z kyslej smotany, ktoré si určite obľúbite.

 

 

Môžete pokojne skúsiť 1 väčší závin, alebo malé záviny (z tohoto množstva mi vyšlo 9 malých závinov).

Cesto je jednoduché a veľmi chutné.

Potrebujeme:

200 g hladkej múky

200 g polohrubej múky

125 g Hery

 

 

200 g kyslej smotany

Náplň (voliteľné):

Jablká škoricový cukor trocha strúhanky

Mak a cukor

Jablká a cukor

Tvaroh, cukor a hrozienka

Mleté orechy

 

 

Lekvár

Nutella

Na potretie:

vajíčko

Na posypanie:

cukor

Postup:

Pripravíme si jednoduché cesto:

Múku preosejeme.

 

 

Múku, heru a kyslú smotanu zmiešame.

Vypracujeme do hladkého cesta, ktoré sa nelepí.

Rozdelíme na dve polovice.

 

 

Každú vyvaľkáme na tvar obdĺžnika.

Obdĺžnik naplníme ako klasický závin.

Čo sa týka náplne, môžete zvoliť chute, ktoré máte radi.

 

 

Ja mám rada trocha strúhanky, strúhané jablká, škoricový cukor.

Zavinieme a spojom uložíme na plech.

Plech si treba vopred vymastiť, prípadne vyložiť papierom na pečenie.

 

 

Potrieme vajíčkom.

Pečieme v predhriatej rúre na 180 ° C dozlastita.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes