plny-hrniec_transparent_negativ.png

Lenivý Segedínsky guláš z rúry: Najlepší recept, netreba zahusťovať a zvládne ho úplne každý!

Výborný recetp na segedínsky guláš podľa mojej úpravy. Rýchlo a jednoducho v rúre!

Výborný recetp na Segedínsky guláš podľa mojej úpravy. Rýchlo a jednoducho v rúre!

Potrebujeme:

750 g bravčového pliecka

500 g kyslej kapusty aj s nálevom

100 g údeného bôčika

100 ml smotany

1 lyžicu masti

1 cibuľu nakrájanú nadrobno

2 zelené papriky

2 lyžice údenej papriky

2 ks bobkový list

2 lyžice paradajkového pyré

3-4 strúčiky cesnaku

Rascu, čierne korenie, soľ

Vývar na podlievanie (alebo vodu, vktorej si rozmeišame bujón)

Voliteľné – 1 pálivá paprička

Postup:

Mäsko, aj papriku si nakrájame. Na masti opražíme cibuľku dozlatista. Pripravíme si pekáč a dáme naň osmaženú cibuľku aj s masťou, kúsky mäska a aj všetky ostatné suroviny okrem kapusty a smotany. Podlejeme vývarom. Dobre premiešame, zakryjeme a vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 190 stupňov 50 minút. Potom pekáč odkryjeme a pridáme kyslú kapustu spolu so smotanou. Premiešame, prikryjeme a pečieme ešte asi pol hodinku.

Zalejeme vývarom, prikryjeme a dáme na 45 minút do vyhriatej rúry. Potom odkryjeme, primiešame pokrájanú kapustu aj s nálevom a smotanu. Znovu prikryjeme a pečieme ďalších 20-30 minút do zmäknutia mäsa.

Guláš je výborný, netreba ho ani zahusťovať. Ak je príliš kyslý, môžeme ho dosladiť cukrom. Podávame s prílohou podľa chuti.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes