plny-hrniec_transparent_negativ.png

Lenivý obed z jedného pekáča: Cuketa zapečená s mletým mäsom a jemnou omáčkou

Rýchle jedlo, ktoré pripravíte za niekoľko minút. Vyskúšajte šťavnatú letnú zeleninu v kombinácií s mletým mäsom a lahodnou omáčkou.

Rýchle jedlo, ktoré pripravíte za niekoľko minút. Vyskúšajte šťavnatú letnú zeleninu v kombinácií s mletým mäsom a lahodnou omáčkou.

Potrebujeme:

1 väčšiu cuketu

300 g mletého bravčového mäsa

3-4 paradajky

1 cibuľu nakrájanú nadrobno

2 vajcia

100 g kyslej smotany

100 g strúhaného syra

2 lyžice paradajkového pretlaku

Soľ, mleté čierne korenie

Rastlinný olej

Postup:

Cuketu umyjeme, ošúpeme a nastrúhame. Posypeme soľou a necháme 15 minút odstáť

Mleté mäso ochutíme soľou a korením. Opražíme na cibuľke a oleji. Niekoľko minút varíme na miernom ohni, potom pridáme pretlak a všetko spolu ešte chvíľu varíme na panvici.

Cuketu scedíme z prebytočnej tšťavy a navrstvíme na dno vymastenej formy. Na cuketu navrstvíme mäsovú plnku. Na mäso uložíme plátky paradajok. Nakoniec zalejeme zmesou rozšľahaných vajec a smotany.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov 30 minút. 15 minút pred dopečením posypeme syrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk

Najlepšie recepty na dnes