Lenivý kapustový hrniec s mletým mäsom: Kapustu netreba krájať, len vložíte na pekáč, naplníte mäsovými guľkami s ryžou a upečiete!

Dnes máme pre vás naozaj originálny recept na plnenú kapustu z youtube.

Kapustu netreba krájať, pretože sa pečie vcelku a je naplnená mäsovými guľkami s ryžou.

Vyskúšajte a ochutnajte!

Potrebujeme:

80 g ryže

1 hlávkovú kapustu

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

450 g mletého mäsa

1 cibuľu

30 – 40 g petržlenovej vňate

soľ

červenú mletú papriku

koriander

korenie podľa chuti

100 ml rastlinného oleja

3 PL paradajkovej pasty

5 strúčikov cesnaku

500 ml vody

Postup:

Ako prvé si dáme vo vode uvariť ryžu. 

Kapustu si očistíme od poškodených listov.

Odrežeme hlúb, vrchnú časť a vyrežeme aj stred, aby nám vznikla kapustová miska.

 

V miske si zmiešame mleté mäso s uvarenou ryžou.

Zamiešame aj s nadrobno pokrájanou cibuľou, nasekanou petržlenovou vňaťou.

Ochutíme soľou, čiernym mletým korením, červenou mletou paprikou a ostatnými koreninami podľa chuti.

Dôkladne premiešame a vypracujeme kompaktnú hmotu. 

Z hmoty vyformujeme mäsové guľky.

Guľky naukladáme ich do vydlabanej kapustovej hlávky, ktorú sme si vložili do pekáča. 

Paradajkovú pastu zmiešame v samostatnej miske s prelisovaným cesnakom.

Ochutíme koreninami, soľou a vodou.

Vymiešame omáčku, ktorou zalejeme guľky v kapuste.  

Omáčkou následne podlejeme aj kapustu v pekáči.

Kapustu priklopíme odrezanou vrchnou časťou.

Zabalíme do mokrého papiera na pečenie, alobalu.

Vložíme do predhriatej rúry pri teplote 200 °C na 90 minút. 

Hotovo.

Môžeme servírovať.

Prajeme dobrú chuť!

 

 

Témy:


Pridajte svoj komentár