Extra rýchle „lenivé“ ZÁVINY z bieleho jogurtu: Veľmi jednoduché a dajú sa naplniť čímkoľvek!

Výborné a rýchle cesto na domáci závin, ktoré pripravíte naozaj rýchlo a jednoducho.

 

 

Ak chcete skúsiť niečo iné, ako kysnuté alebo lístkové cesto, tento recept je pre vás to pravé.

Cesto je jemné, veľmi chutné a naozaj extrémne rýchle na prípravu.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Autorkou receptu je pani Ludmila Fischerova.

 

 

Potrebujeme:

250 gr hladkej múky

250 gr polohrubej múky

1 Hera

150 ml biely jogurt

náplň:

jablká

cukor

škorica

orechy

hrozienka namočené v rume

Na potretie:

 

 

vajce

Postup:

Príprava cesta je úplne jednoduchá a rýchla.

Jednoducho si zmiešame všetky prísady.

 

 

Vypracujeme jednotné cesto.

Cesto netreba nechávať dlho odpočívať, autorka uvádza, že stačí nechať odležať len kým si pripravíte náplň.

 

 

Navyše, cesto nemusí kysnúť, takže s ním môžete pracovať doslova hneď.

Na náplň si môžete pripraviť čokolovek, čo máte radi.

 

 

Výborná je napríklad osmažená strúhanka s jablkami, tvaroh, orechy, lekvár, alebo mak a strúhané jablká.

Náplň môžete posypať hrozienkami namočnými v rume.

Cesto rozvaľkáme.

 

 

Na cesto natrieme náplň a zavinieme.

Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie.

 

 

Pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom a popicháme vidličkou.

Teplota pečenia je 180 stupňov.

Pečieme cca pol hodinky, kým povrch nie je zlatistý.

 

 

Každý sa riadi podľa svojej rúry.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay