Výborné a rýchle cesto na domáci závin, ktoré pripravíte naozaj rýchlo a jednoducho.
Ak chcete skúsiť niečo iné, ako kysnuté alebo lístkové cesto, tento recept je pre vás to pravé.
Cesto je jemné, veľmi chutné a naozaj extrémne rýchle na prípravu.
Autorkou receptu je pani Ludmila Fischerova.
Potrebujeme:
250 gr hladkej múky
250 gr polohrubej múky
1 Hera
150 ml biely jogurt
náplň:
jablká
cukor
škorica
orechy
hrozienka namočené v rume
Na potretie:
vajce
Postup:
Príprava cesta je úplne jednoduchá a rýchla.
Jednoducho si zmiešame všetky prísady.
Vypracujeme jednotné cesto.
Cesto netreba nechávať dlho odpočívať, autorka uvádza, že stačí nechať odležať len kým si pripravíte náplň.
Navyše, cesto nemusí kysnúť, takže s ním môžete pracovať doslova hneď.
Na náplň si môžete pripraviť čokolovek, čo máte radi.
Výborná je napríklad osmažená strúhanka s jablkami, tvaroh, orechy, lekvár, alebo mak a strúhané jablká.
Náplň môžete posypať hrozienkami namočnými v rume.
Cesto rozvaľkáme.
Na cesto natrieme náplň a zavinieme.
Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie.
Pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom a popicháme vidličkou.
Teplota pečenia je 180 stupňov.
Pečieme cca pol hodinky, kým povrch nie je zlatistý.
Každý sa riadi podľa svojej rúry.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)