Toto je fantastický tip na obed podľa starého Poľského receptu – lenivé pirôžky. Určite stojí za vyskúšanie.
Potrebujeme:
Trochu strúhanky a maslo na posýpku
Trochu soli
1 lyžičku masla
2 ks žĺtkov
100 g hrubej múky alebo detskej krupice
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
250 g tvarohu
Cukor na posypanie
Postup:
Všetky ingrediencie vložím do jednej misky: rozmrvený tvaroh, múka, vaječné žĺtky, maslo a trochu soli.
Všetko dôkladne premiešame a začneme jemne miesiť cesto rukami. Musí byť jednotné.
Preložíme cesto na pracovnú dosku posypanú múkou a vyformujeme na oválny tvar. Malo by tvoriť podlhovastý, hrubší „valec“.
Zvrchu trochu stlačíme a nakrájame na jednotlivé kúsky .
Uvarím vo vriacej a zľahka osolenej vode. Akonáhle vyplávajú, znamená to, že sú pripravené.
Na panvici zohrejem trochu masla so strúhankou. Uistíme sa, že strúhanka nezhorí, len sa opraží. Zmes navrstvíme na knedličky, poprášime cukrom a môžeme si pochutnávať.
zdroj: przepisytradycyjne