Pripravte si doma veľmi chutné gruzínske placky podľa legendárneho receptu.
Ak sa vám nechce tráviť veľa času s ich prípravou v rúre, tak je tento recept práve pre vás – lenivé „khachapuri“ na panvici, na ktoré stačí vymiesiť cesto a vysmažiť.
Úžasný recept na nadýchané domáce placky z portálu retete-usoare.
Potrebujeme:
350 ml kefíru
1/2 ČL soli
1 ČL sódy bikarbóny
150 ml mlieka
2 vajcia
250 g tvrdého syra alebo mozzarelly
220-250 g hladkej múky
* z tohto množstva surovín nám vyšlo 7 placiek s priemerom 20 cm
Postup:
Do hlbokej misy nalejeme kefír izbovej teploty.
Pridáme soľ, sódu bikarbónu.
Metličkou dobre premiešame.
Potom pridáme mlieko a vajcia.
Znovu premiešame.
Potom do zmesi zapracujeme na hrubo nastrúhaný syr.
Nakoniec pridáme múku.
Zamiešame a vymiesime cesto.
Cesto musí byť tekuté a homogénne.
Na sporáku zahrejeme panvicu s trochou rastlinného oleja.
Na panvicu pridáme niekoľko lyžíc cesta a rovnomerne ho rozotrieme.
Placku smažíme 5 minút pod pokrievkou.
Potom ju otočíme na druhú stranu.
Opečieme dozlatista.
Všetky placky vysmažíme týmto spôsobom.
Poukladáme ich na tanier.
Prajeme Vám dobrú chuť!