plny-hrniec_transparent_negativ.png

Lenivé plnené bravčové rolky: Len potrieť horčicou, zabaliť a máte nesmierne dobrý obed alebo večeru!

Výborné jedlo len zo 4 surovín - naplniť, zatočiť a o pár minút môžete podávať. Fantasticky chutné a veľmi rýchlo pripravené jedlo, na ktoré vám treba len 4 prísady.

Výborné jedlo len zo 4 surovín – naplniť, zatočiť a o pár minút môžete podávať. Fantasticky chutné a veľmi rýchlo pripravené jedlo, na ktoré vám treba len 4 prísady.

Potrebujeme:

600 g bravčového karé

Klobása (1-2 kusy)

Kyslá kapusta

2 ks cibule

Horčica

Postup:

Mäsko si naklepeme a nasolíme. Na každý kúsok uložíme kôpku kapusty a 1/8 klobásky (Prekrojíme na štvrtinky a každú ešte prekrojíme na polovicu). Zrolujeme, upevníme nitkou.

Druhá verzia je len s horčicou a klobáskou, prípadne cibuľkou. Plátky potrieme horčicou, uložíme kúsok klobásky, cibule, zabalíme a upevníme nitkou. Náplň môžete zvoliť podľa prísad, ktoré máte doma.

Nadrobno nakrájanú cibuľku speníme na masti a sprudka opražíme rolky, zo všetkých strán, aby sa mäsko zatiahlo. Podliala som vodou a dusila približne 40 minút-1 hodinku. Rolky môžete prípadne aj piecť pod alobalom. Dá sa to pripraviť oboma spôsobmi.

Nakoniec zvyknem šťavu zahustiť 1 šálkou vodou, v ktorej si rozmiešam 1 lyžicu hladkej múky a sladkú papriku.

Podávame so zemiakmi.

Uložíme do misy a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

autor Evka Cíbiková

Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes