Vezmem mleté ​​mäso, kapustu a varím LENIVÉ kapustové závitky. Lahodné a jemné – obed pre celú rodinu!

Rýchly recept na lenivé kapustové rolky, ktoré sú rovnako chutné a jemné ako klasický recept.

Tento spôsob prípravy vám ale ušetrí veľké množstvo času aj námahy.

 

 

Potrebujeme:

ryža, 80 g

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

kapusta, 300 g

mleté ​​​​mäso, 500 g

1 cibuľa

1 vajce

soľ,

korenie

paprika,

bylinky podľa chuti

rastlinný olej, 40 ml

1 ks cibuľa

mrkva

kyslá smotana 100 g

paradajková pasta (pretlak) – 2 lyžičky

Postup:

Ryžu uvaríme v osolenej vode.

 

 

Prípadne môžete použiť ryžu zo včerajšieho obedu.

Kapustu nakrájame nadrobno a na pár minút zalejeme vriacou vodou, aby zmäkla.

Potom ju scedíme a vytlačíme vodu.

Cibuľu nakrájame nadrobno a zmiešame s mletým mäsom.

 

 

Pridáme aj ryžu, korenie a kapustu.

Hmotu dobre premiešame a pridáme vajíčko, soľ podľa chuti.

Z masy formujeme fašírky a ukladáme na vymastený plech.

Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 20 minút.

Pripravíme si omáčku: 

 

 

Jemne nakrájame cibuľu a mrkvu na hrubom strúhadle.

Orestujeme zeleninu v rastlinnom oleji, kým nie je mäkká.

Pridáme kyslú smotanu a paradajkový pretlak.

 

 

Premiešame, osolíme, okoreníme, zalejeme vodou a omáčku premiešame.

Fašírky zalejeme omáčkou a pečieme v rúre 15 minút.

Veľmi jemné a voňavé jedlo, ktoré sa určite oplatí vyskúať!

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels