Rýchly recept na lenivé kapustové rolky, ktoré sú rovnako chutné a jemné ako klasický recept.
Tento spôsob prípravy vám ale ušetrí veľké množstvo času aj námahy.
Potrebujeme:
ryža, 80 g
kapusta, 300 g
mleté mäso, 500 g
1 cibuľa
1 vajce
soľ,
korenie
paprika,
bylinky podľa chuti
rastlinný olej, 40 ml
1 ks cibuľa
mrkva
kyslá smotana 100 g
paradajková pasta (pretlak) – 2 lyžičky
Postup:
Ryžu uvaríme v osolenej vode.
Prípadne môžete použiť ryžu zo včerajšieho obedu.
Kapustu nakrájame nadrobno a na pár minút zalejeme vriacou vodou, aby zmäkla.
Potom ju scedíme a vytlačíme vodu.
Cibuľu nakrájame nadrobno a zmiešame s mletým mäsom.
Pridáme aj ryžu, korenie a kapustu.
Hmotu dobre premiešame a pridáme vajíčko, soľ podľa chuti.
Z masy formujeme fašírky a ukladáme na vymastený plech.
Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 20 minút.
Pripravíme si omáčku:
Jemne nakrájame cibuľu a mrkvu na hrubom strúhadle.
Orestujeme zeleninu v rastlinnom oleji, kým nie je mäkká.
Pridáme kyslú smotanu a paradajkový pretlak.
Premiešame, osolíme, okoreníme, zalejeme vodou a omáčku premiešame.
Fašírky zalejeme omáčkou a pečieme v rúre 15 minút.
Veľmi jemné a voňavé jedlo, ktoré sa určite oplatí vyskúať!
Prajeme vám dobrú chuť! :-)