Lenivé kapustové holúbky– šťavnaté a fantasticky chutné: Odkedy som vyskúšala toto, kapustové listy už neplním!

Výborný tip na kapustové holúbky v skutočne jednoduchom prevedení. Ja som robila obed pre 8 ľudí a preto je dávka taká veľká. Pokojne môžete urobiť aj z polovičnej dávky. 

Výborný tip na kapustové holúbky v skutočne jednoduchom prevedení. Ja som robila obed pre 8 ľudí a preto je dávka taká veľká. Pokojne môžete urobiť aj z polovičnej dávky.

Potrebujeme:

mleté mäso – 1 kg

kapusta- 1 kg

uvarená ryža – 1-2 lyžice

2 cibule

2 vajcia

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

soľ + korenie + korenie podľa chuti

Omáčka:

paradajková pasta/pyré – 5 lyžíc

kyslá smotana-5 lyžíc

2 cibule

2 mrkvy

3-4 strúčiky cesnaku

soľ + korenie + korenie podľa chuti

Postup:

Mleté mäso zmiešame s ostatnými prísadami – vajcia, nakrájaná cibuľa, ryža, nastrúhaná/nakrájaná kapusta, soľou a koreniny. Zo zmesi zvoríme mokrými rukami „šišky“, ktoré uložíme na vymastený plech. Pečieme v rúre 1 hodinu pri teplote 200 stupňov.

Na panvici si na oleji osmažíme nakrájanú cibuľu, pridáme nastrúhanú mrkvu a restujeme. Následne pridáme paradajkovú pastu, smotanu, premiešame, necháme prevariť a pridáme aj pretlačený cesnak. Potom podlejeme trochou vody (asi ½ šálky) a necháme prevariť.

Na takmer upečené šišky z mletého mäsa rovnomerne navrstvíme omáčku a necháme ešte spolu krátko zapiecť.