Výborný tip na kapustové holúbky v skutočne jednoduchom prevedení. Ja som robila obed pre 8 ľudí a preto je dávka taká veľká. Pokojne môžete urobiť aj z polovičnej dávky.
Potrebujeme:
mleté mäso – 1 kg
kapusta- 1 kg
uvarená ryža – 1-2 lyžice
2 cibule
2 vajcia
soľ + korenie + korenie podľa chuti
Omáčka:
paradajková pasta/pyré – 5 lyžíc
kyslá smotana-5 lyžíc
2 cibule
2 mrkvy
3-4 strúčiky cesnaku
soľ + korenie + korenie podľa chuti
Postup:
Mleté mäso zmiešame s ostatnými prísadami – vajcia, nakrájaná cibuľa, ryža, nastrúhaná/nakrájaná kapusta, soľou a koreniny. Zo zmesi zvoríme mokrými rukami „šišky“, ktoré uložíme na vymastený plech. Pečieme v rúre 1 hodinu pri teplote 200 stupňov.
Na panvici si na oleji osmažíme nakrájanú cibuľu, pridáme nastrúhanú mrkvu a restujeme. Následne pridáme paradajkovú pastu, smotanu, premiešame, necháme prevariť a pridáme aj pretlačený cesnak. Potom podlejeme trochou vody (asi ½ šálky) a necháme prevariť.
Na takmer upečené šišky z mletého mäsa rovnomerne navrstvíme omáčku a necháme ešte spolu krátko zapiecť.