plny-hrniec_transparent_negativ.png

Kapustu len nakrájal na dno misy: Nestrácajte čas balením kapustových holúbkov a dlhým varením, geniálny tip!

Perfektný tip na tradičné jedlo v netradičnom a úplne jednoduchom prevedení. Je to jedlo na spôsob tradičných kapustových holúbkov, ale bez balenia – stačí len všetko navrstviť do misy.

Postup:

1 lyžicu oleja

1 veľkú cibuľu nasekanú nadrobno

3 strúčiky rpetlačeného cesnaku

1 lyžičku čierneho korenia, 1 lyžička soli, 1 lyžičku pálivej papriky, 1 lyžičku majoránky

1 kg mletého mäsa

800 g paradajkovej pasty (prípadne podľa potreby)

1 hlávku kapusty

2 šálky uvarenej ryže (pokojne aj tej zo včerajška)

Syr na posypanie

Nakrájanú slaninku – voliteľné

Postup:

Na oleji si opražíme cibuľku a na nej mleté mäso. Potom pridáme cesnak, korenie a necháme variť 8 minút. Následne pridáme paradajkovú pastu a nakoniec aj ryžu. Všetko spolu premiešame a zložíme z plameňa.

Nakrájanú kapustu navrstvíme na spodok misy, poktačujeme vrstvou mäsovej zmesi, kapustou, mäsovou zmesou a takto vrstvíme, kým neminieme všetky prísady. Nakoniec príde vrstva kapusty. Ešte prelejeme paradajkovou omáčkou, prikryjeme alobalom a dáme piecť.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 190 stupňov 45 minút (ak ste použili bravčové mäso, stačí aj kratšie). Potom posypeme syrom a pečieme ešte 10 minút bez alobalu.

Môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Najlepšie recepty na dnes