Jemná kombinácia mletého mäsa a kapusty nenechá nikoho ľahostajným. Navyše, ide o oveľa jednoduchší recept ako v prípade klasických holúbkov, pretože netreba jednotlivé kúsky baliť zvlášť.
Chuť je vynikajúca a určite si ju zamilujete.
Potrebujeme:
2 lyžice rastlinného oleja
1/2 šálky ryže
1 šálka vody
1 hlávka kapusty
500 g mletého mäsa
1 mrkva
1 cibuľa
1 lyžička soli
1/2 čierneho korenia
1 vajce
Na zaliatie:
1 vajce
200 ml mlieka
1/2 lyžičky soli
Štipka mletého korenia
Postup:
Najskôr si pripravíme ryžu.
V hrnci zahrejeme olej a orestujeme na ňom premytú ryžu.
Zalejeme vodou a ochutíme soľou.
Varíme na miernom ohni, kým sa voda neodparí.
Z kapusty vyrežeme stred.
Vložíme do hrnca, pridáme vodu a varíme 20 minút, kým kapustné listy nezmäknú.
Mäsová plnka:
Pripravíme si 500 gramov mletého mäsa, nastrúhame k nemu mrkvu a pridáme aj nadrobno nakrájanú cibuľu.
Pridáme 1 lyžičku soli, 1/2 lyžičky čierneho korenia, uvarenú ryžu a 1 vajce.
Dobre premiešame.
Kapustu rozdelíme na listy. Odstránime tvrdú časť listov kapusty.
Zapekaciu misu vymastíme rastlinným olejom.
Rozložíme listy kapusty.
Do stredu dáme mleté mäso.
Navrch rozložíme kapustu a opäť mleté mäso.
Opäť prikryjeme kapustným listom a všetko zabalíme.
Zálievka:
Zamiešame 1 vajce, 200 ml mlieka, 1/2 lyžičky soli, štipka čierneho korenia.
Kapustu na vrchu popicháme vidliškou a zalejeme.
Zakryjeme vlhkým papierom na pečeniue a alobalom.
Pečieme 40 minút pri 180°C.
Potom odstránime alobal a pečieme ďalších 20 minút pri 200 °C.
Ozdobíme nasekaným kôprom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: