plny-hrniec_transparent_negativ.png

Odkedy som skúsila toto, kapustové listy už neplním jednotlivo, ale všetko spolu vložím do formy na bábovku a dám piecť: Je to výborné!

Celá rodina má rada plnenú kapustu – alebo ako tomu hovoríme my „kapustové holúbky“. Táto verzia je omnoho jednoduchšia, no veľmi, veľmi chutná.

Celá rodina má rada plnenú kapustu – alebo ako tomu hovoríme my „kapustové holúbky“.

Táto verzia je omnoho jednoduchšia, no veľmi, veľmi chutná.

Potrebujeme:

500 g mletého bravčového mäsa

200 g uvarenej ryže

1 cibuľu

Listy hlávkovej kapusty

200 g kyslej smotany

250 g paradajkového pretlaku zmiešaného s vodou

Soľ

čierne mleté korenie

Postup:

Vonkajšie listy kapusty odstránime a potom listy, ktoré použijeme oddelíme a chvíľu povaríme v slanej vode, aby zmäkli.

Formu na babávku si môžeme vymastiť trochou oleja.

Do vnútra po celej ploche rozložíme listy – formu listami vystelieme.

Okraje listov môžu presahovať z formy.

Neskôr ich jednoducho preložíme cez náplň.

Mrkvu nastrúhame.

Cibuľku nakrájame nadrobno.

Oba druhy zeleniny zalejeme pretlakom rozmiešaným s vodou.

Povaríme asi 5 minút na panvici.

Potom túto zmes zmiešame s mäsom a ryžou a kyslou smotanou.

Touto zmesou jednoducho naplníme bábovkovú formu.

Vrch prekryjeme prevísajúcimi kúskami kapustových listov.

Prípadne môžeme použiť ďalšie listy, aby sme povrch prekryli.

Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 1 hodinu.

Podávame horúce s kyslou smotanou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes