plny-hrniec_transparent_negativ.png

Strašne dobrý obed, na ktorý vám treba len 4 prísady: Lenivá obložená krkovička – výborné za minútku pripravené!

Tento jednoduchý recept mám od svokry a je skutočne ultra jednoduchý. Dokonalú pochúťku vykúzlite len z 4 prísad!

Tento jednoduchý recept mám od svokry a je skutočne ultra jednoduchý. Dokonalú pochúťku vykúzlite len z 4 prísad.

Mäsko je krásne jemné a lahodné, doslova sa rozpadá na jazyku. Ak hľadáte tip na výborné a pritom jednoduché jedlo, tento nápad sa vám určite zapáči.

 

 

Pečená krkovička je jedným z najobľúbenejších jedál v slovenskej kuchyni. Je to jednoduché, chutné a sýte jedlo, ktoré sa hodí na každú príležitosť. Krkovička je šťavnaté a krehké mäso, ktoré sa dá piecť na rôzne spôsoby.

Tento spôsob je nielen jednoduchý a rýchly, ale aj nesmierne chutný.

Potrebujeme:

10 ks tenších plátkov krkovičky

10 lyžíc horčice

Slaninu alebo šunku

Veľké cibule – tak, aby ste mali dosť na každý plátok mäska (3-4 ks)

Voliteľné:

Korenie podľa chuti

Príloha:

 

 

Varené zemiaky

Pečené zemiaky

Zemiaková kaša

Ryža

Postup:

Mäsko si umyjeme a osušíme. Nakrájame na tenšie plátky – ako na rezne.

Teraz posypeme soľou a čiernym korením.

Ak máte radi aj iné druhy korenín, neváhajte ich použiť.

 

 

Dôkladne potrite mäso z jednej strany horčicou.

Takto nechajte odstáť pár hodín v chlade.

Vďaka horčici a koreninám mäso krásne zmäkne a získa výbornú chuť.

Potom dáme na plech vyložený alobalom (alebo vymastený)

Poriadne posypeme cibuľou a obložíme slaninkou.

 

 

 

 

Pri teplote 180 stupňov pečieme pod alobalom cca 50 minút.

Podľa potreby môžeme počas pečenia podlievať vodou, prípadne pivom. :-)

Čas pečenia je samozrejme len orientačný

Potom necháme 10 minút dopiecť bez alobalu.

 

 

 

 

Podávame s prílohou podľa chuti.

Takáto krkovička chutí vynikajúco napríklad so zemiakovou kašou, ale aj s obyčajným chlebíkom.

Existuje viacero dôvodov, prečo je dobré piecť krkovičku so šunkou, cibuľou a horčicou

Šunka dodáva krkovičke slanú a údenú chuť. Cibuľa dodáva krkovičke sladkastú a karamelizovanú chuť. Horčica dodáva krkovičke pikantnú a kyslú chuť.

Šunka a cibuľa uvoľňujú počas pečenia vlhkosť, ktorá zabraňuje vysušeniu krkovičky. Horčica pomáha udržať krkovičku šťavnatú. Šunka dodáva krkovičke jemnú a krémovú textúru a cibuľa chrumkavosť.

Prajeme vám dobrú chuť!:-)

 

Najlepšie recepty na dnes