plny-hrniec_transparent_negativ.png

Lenivá hrnčeková bábovka na plechu pre tých, ktorí nemajú čas: Tu je recept!

Tento recept milujem, pretože je rýchly, jednoduchý a absolútne fantastický. Nečakajte žiadne suché cesto, táto bábovka je fantasticky vláčna a vynikajúca, smotana jednoducho spraví svoje. Určite skúste!

Tento recept milujem, pretože je rýchly, jednoduchý a absolútne fantastický.

 

 

Nečakajte žiadne suché cesto, táto bábovka je fantasticky vláčna a vynikajúca, smotana jednoducho spraví svoje.

Určite skúste, recept je úplne jednoduchý a rýchly.

Ak chcete, môžete vynechať kakao a robíť koláčik zo svetlého cesta.

Bábovka je vynikajúca aj s plátkami jabĺk, jahodami alebo čučoriedkami.

 

 

Potrebujeme:

1 hrnček (250 ml) smotana na šľahanie

4 ks vajec

3/4 hrnčeka kr. cukor

1 bal. vanilkový cukor

2 hrnčeky (300 g polohrubá múka)

2 lyžičky prášku do pečiva

šitpka soľ

2 lyžice kakaa

Zavárané čerešne

Na posypanie:

Práškový cukor

Postup:

 

 

Rúru predhrejte na 180 stupňov a pripravíme si plech o veľkosti 30 x 25 cm.

Dno plechu poriadne vymažeme olejom a vysypeme múkou.

Smotanu vyšľaháme do tuhej šľahačky v samostatnej miske.

 

 

V druhej miske vyšľaháme vajíčka s cukrom a vanilkou do peny.

Postupne pridáme múku s práškom do pečiva a štipkou soli.

Jemne vareškou premiešame.

 

 

Nakoniec zľahka primiešame vyšľahanú šľahačku.

Väčšiu časť cesta navrstvíme na plech, do zvyšku zamiešame kakao a navrstvíme na vrch.

 

 

Môžete vytvoriť aj pekný mramorový vzor pomocou špajdle.

Na vrch poukladáme ovocie.

 

 

Ak nemáte, môžete ovocie vynechať.

Pečieme do zlatista – skúšame špajdľou, či je cesto upečené (30 – 45 minút).

 

 

Hotový koláčik môžeme posypať práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes