plny-hrniec_transparent_negativ.png

Na základ tohto jedla potrebujete len zemiaky, syr, trochu šunky a petržlenovú vňať: Obalíte, vysmažíte a za pár minút je na stole chutná večera!

Na toto jedlo podľa receptu z youtube nepotrebujete veľa surovín. Chutné a sýte zemiakové fašírky plnené šunkou a syrom budú skvelou rýchlou večerou!

Na toto jedlo podľa receptu z youtube nepotrebujete veľa surovín.

Chutné a sýte zemiakové fašírky plnené šunkou a syrom budú skvelou rýchlou večerou!

 

 

Potrebujeme:

700 g zemiakov

petržlenovú vňať

100 g tvrdého syra

Na plnku:

 

 

100 g šunky

100 g plátkového syra

Na obalenie:

2 vajcia

strúhanku

Na vyprážanie:

zeleninový olej

Postup:

 

 

Zemiaky si ošúpeme.

Nakrájame na menšie kúsky.

 

 

A dáme uvariť do hrnca s vodou.

Keď sú zemiaky mäkké, zlejeme vodu.

 

 

Roztlačíme ich na kašu.

Pridáme nasekanú petržlenovú vňať.

 

 

Primiešame 100 g strúhaného syra a okoreníme.

Plátky syra, aj šunky si prekrojíme na 4 časti.

 

 

V miske si rozšľaháme vajce a do druhej misky nasypeme strúhanku.

Zo zemiakovej hmoty tvarujeme placky.

Na ne uložíme 2 plátky syra, 2 plátky šunky.

 

 

Priklopíme opäť zemiakovou plackou.

Vytvarujeme ako fašírku a uložíme bokom.

 

 

Takto spracujeme všetku zemiakovú hmotu.

Potom postupne obaľujeme vo vajíčku a v strúhanke.

 

 

Vysmážame z oboch strán na rozpálenom oleji do zlatista.

Ukladáme na papierové utierky, aby vsiakla prebytočná mastnota a môžeme podávať napríklad so šalátom.

Prajeme dobrú chuť!

 

 

Video recept:

 

 

 

 

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes