plny-hrniec_transparent_negativ.png

Všetci susedia zháňajú recept na tieto ZEMIAKY: Lepšiu prílohu od tejto ste nejedli!

Úžasná príloha zo zemiakov a dvoch ďalších prísad.

Pripravte si doma jednoduché a rýchle zemiakové dukáty s lahodnou šampiňónovou omáčkou.

Fantastické jedlo len z pár ingrediencií, ktoré si zamilujete.

 

 

Jednoduchý recept na lahodné zemiakové dukáty s omáčkou z youtube kanála Hausgemachte Rezepte.

Potrebujeme:

Na placky:

3 zemiaky

2/3 šálky kukuričného škrobu

1 ČL prášku do pečiva

Na omáčku:

6-7 šampiňónov

maslo

1 PL hladkej múky

1/2 šálky mlieka

3 strúčiky cesnaku

soľ

mleté čierne korenie

rastlinný olej na vyprážanie

 

 

Postup:

Zemiaky ošúpeme a umyjeme.

Nakrájame na hrubé plátky.

Vložíme do hrnca.

 

 

Zalejeme vodou.

Hrniec preložíme na sporák.

Pridáme soľ a varíme do mäkka.

 

 

Uvarené zemiaky preložíme do hlbokej misky.

Roztlačíme ich na kašu.

Pridáme prášok do pečiva a vareškou premiešame.

 

 

Na dvakrát pridáme škrob a premiešame.

Rukou vymiesime hladké cesto.

Rozdelíme ho na dve časti.

 

 

Ušúľame rolky.

Každú rozdelíme na 9 častí.

Z nakrájaných častí v rukách ušúľame guľky.

 

 

Guľku roztlačíme na malú placku.

Pomocou paličky vytvoríme tri zárezy.

Šampiňóny nakrájame na plátky.

 

 

Na panvici zohrejeme olej.

Pridáme maslo a roztopíme ho.

Vložíme šampiňóny, premiešame a smažíme.

 

 

Pridáme pretlačený cesnak.

Zmes osolíme a posypeme čiernym korením.

Dobre premiešame.

 

 

Pridáme múku a zamiešame.

Nalejeme mlieko.

Počas miešania privedieme omáčku do varu.

 

 

Na panvici zohrejeme väčšie množstvo oleja.

Vložíme placky a vysmážame z oboch strán do zlatista.

Hotové dukáty poukladáme na tanier vystlaný papierovou utierkou.

 

 

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes