plny-hrniec_transparent_negativ.png

Len múka, olej, voda a soľ: Raňajky alebo večera za 20 minút!

Vynikajúci recept, ako z chorvátskej reštaurácie.

Naše jemné placky sa hodia s kyslou smotanou alebo aj s džemom.

Príprava je veľmi jednoduchá a hlavne rýchla, keďže placky netreba dlho miesiť a ani nechať kysnúť.

 

 

Zaujímavý recept na jemné domáce placky z youtube kanála Home Made Recipes.

Potrebujeme:

620 g hladkej múky

5 PL rastlinného oleja

400 ml horúcej vody

1 PL soli

 

 

Postup:

Do hlbokej misky cez sitko preosejeme múku.

Do nádoby nalejeme horúcu vodu.

Pridáme soľ.

 

 

Vareškou premiešame.

Vodu nalejeme do misky s múkou.

Počas nalievania miešame.

 

 

Pridáme olej.

Pokračujeme v miešaní.

Rukou vymiesime cesto.

 

 

Ak je cesto ešte celkom mäkké, pridáme 2-3 štipky múky.

Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.

Vytvarujeme z neho guľu.

 

 

Potom cesto rozdelíme na 12 rovnakých častí.

Z každej časti cesta vytvarujeme guľku.

Cesto posypeme múkou.

 

 

Potom guľky prekryjeme fóliou a utierkou.

Necháme odstáť 10 minút.

Po uplynutí doby cesto rozvaľkáme na pomúčenom stole do tvaru kruhu (cca veľkosti dlane).

 

 

Vyvaľkané placky poukladáme vedľa seba.

Na sporáku zahrejeme panvicu na strednom ohni.

Potom vložíme placku.

 

 

Placku necháme smažiť 1,5 minúty.

Potom ju otočíme.

Smažíme, kým sa placka nenafúkne.

 

 

Hotovú placku potrieme olejom alebo roztopeným maslom.

Placky môžeme servírovať na sladko alebo na slano.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes