Jednoduchý a svieži jahodový dezert bez pečenia a pripravený za chvíľu.
Nezameniteľná jahodová chuť a vôňa, ktorú si automaticky spájame s letom, nenechá nikoho chladným.
Lahodný jahodový dezert podľa receptu z youtube kanála Healthy and practical.
Potrebujeme:
250 g jahôd
300 ml mlieka
10 g agaru alebo želatíny pripravenej podľa návodu na obale
200 g kondenzovaného mlieka
500 ml jogurtu
Postup:
Na začiatku odstránime z jahôd stonky.
Časť jahôd nakrájame na tenké plátky.
Plátky jahôd naukladáme na dno a po stranách formy, v ktorej budeme dezert pripravovať.
Druhú časť jahôd nakrájame na kocky.
Do rajnice nalejeme mlieko.
Pridáme agar a metličkou dôkladne premiešame.
Rajnicu preložíme na sporák.
Za stáleho miešania privedieme mlieko do varu.
Pridáme kondenzované mlieko a dobre vymiešame.
Ďalej pridáme jogurt a zamiešame.
Rajnicu zložíme a zmes necháme 15 minút vychladnúť.
Potom zmes prelejeme do misky s jahodami.
Postupne po častiach pridávame nakrájané jahody.
Vrch zarovnáme a vložíme na hodinu do chladničky.
Po vybratí z chladničky môžeme dezert servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: