plny-hrniec_transparent_negativ.png

Len mlieko, jahody a pár surovín: Lahodný nepečený dezert pripravený za chvíľu!

Jednoduchý a svieži jahodový dezert bez pečenia a pripravený za chvíľu.

Nezameniteľná jahodová chuť a vôňa, ktorú si automaticky spájame s letom,  nenechá nikoho chladným.

 

 

Lahodný jahodový dezert podľa receptu z youtube kanála Healthy and practical.

Potrebujeme:

250 g jahôd

300 ml mlieka

10 g agaru alebo želatíny pripravenej podľa návodu na obale

200 g kondenzovaného mlieka

500 ml jogurtu

 

 

Postup:

Na začiatku odstránime z jahôd stonky.

Časť jahôd nakrájame na tenké plátky.

 

 

Plátky jahôd naukladáme na dno a po stranách formy, v ktorej budeme dezert pripravovať.

Druhú časť jahôd nakrájame na kocky.

 

 

Do rajnice nalejeme mlieko.

Pridáme agar a metličkou dôkladne premiešame.

 

 

Rajnicu preložíme na sporák.

Za stáleho miešania privedieme mlieko do varu.

 

 

Pridáme kondenzované mlieko a dobre vymiešame.

Ďalej pridáme jogurt a zamiešame.

 

 

Rajnicu zložíme a zmes necháme 15 minút vychladnúť.

Potom zmes prelejeme do misky s jahodami.

 

 

Postupne po častiach pridávame nakrájané jahody.

Vrch zarovnáme a vložíme na hodinu do chladničky.

 

 

Po vybratí z chladničky môžeme dezert servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes