plny-hrniec_transparent_negativ.png

Úžasná maškrta z mlieka, salka a ovocia za 10 minút: Rýchly RECEPT na fantastický dezert!

Len mlieko a ovocie: Lahodný a zdravý recept bez cukru pripravený za PÁR minút!

Príprava tohto lahodného ovocného dezertu je veľmi jednoduchá a rýchla, takže ju zvládne úplne každý.

 

 

Z malého množstva jednoduchých ingrediencií vyčarujete dezert neskutočnej chuti. Výnimočný recept na lahodný nepečený ovocný dezert z youtube kanála Lecker und schön.

Ak hľadáte rýchly, jednoduchý a zdravý dezert, ktorý si môžete vychutnať bez výčitiek svedomia? Vyskúšajte tento recept na lahodnú mliečno-ovocnú pochúťku, ktorá je pripravená za pár minút a neobsahuje žiadny pridaný cukor!

Tento dezert je ideálny pre tých, ktorí si chcú dopriať sladké bez pocitu viny. Je vyrobený z dvoch hlavných ingrediencií: mlieka a ovocia, takže je plný vitamínov a minerálov. Navyše, jeho príprava je taká jednoduchá, že ju zvládne aj malé dieťa.

 

 

Potrebujeme:

1 banán

1 pomaranč

1 jablko

1 kiwi

400 ml mlieka

200 g tvarohu

10 g agaru

1/2 balenia sladeného kondenzovaného mlieka

Voliteľné:

Kúsky čokolády

Kandizované ovocie

Piškóty

Čokoládová poleva

Tipy:

Namiesto banánov môžete použiť aj iné ovocie, ako napríklad jahody, maliny, čučoriedky, mango alebo ananás.

Pre sladšiu chuť môžete do dezertu pridať med alebo javorový sirup.

Dezert môžete ozdobiť ovocím, šľahačkou alebo kokosom.

Postup:

Ošúpeme banán. Nakrájame na polovičné kolieska.

Pomaranč ošúpeme a rozdelíme na mesiačiky.

 

 

 

Potom pomaranč nakrájame na menšie plátky.

Jablko ošúpeme a odstránime stonku s jadierkami.

Nakrájame na kocky. Z kiwi odstránime konce a ošúpeme.

Nakrájame na kocky.

Polovicu ovocia naukladáme na dno formy.

 

 

 

Do hrnca na sporáku nalejeme mlieko, pridáme agar.

Metličkou premiešame. Nalejeme kondenzované mlieko. Počas miešania varíme na miernom ohni.

Potom pridáme tvaroh a miešame, kým nevzniknú bubliny.

 

 

 

Mliečnu zmes nalejeme do formy. Pridáme ďalšiu vrstvu ovocia.

Nalejeme zvyšok zmesi.Dezert vložíme na 30 minút do chladničky.

Po uplynutí doby vyberieme dezert z formy.

Môžeme servírovať.

Tu je niekoľko konkrétnych nápadov na ozdobenie mliečno-ovocného dezertu:

Na vrch dezertu poukladajte plátky jahôd a ozdobte ich lístkami mäty.

Okolo dezertu nastriekajte šľahačku a ozdobte ju hoblinkami z bielej čokolády.

Posypte dezert nasekanými vlašskými orechmi a ozdobte ho sušenými kvetmi levandule. Na dezert poukladajte kúsky manga a ozdobte ho pistáciami.

Vymodelujte z marcipánu rôzne tvary a ozdobte nimi dezert.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes