plny-hrniec_transparent_negativ.png

1 zemiak, 1 cuketa, 2 mrkvy, kyslá smotana a takýto výsledok: 20 minút v rúre a zalizovali sa aj najväčší mäsožravci!

Vynikajúci slaný koláč, ktorý si viete rýchlo pripraviť z domácej úrody. Jedná sa o výbornú prílohu aj večeru, určite si pochutnáte!

Vynikajúci slaný koláč, ktorý si viete rýchlo pripraviť z domácej úrody. Jedná sa o výbornú prílohu aj večeru, určite si pochutnáte!

Potrebujeme (pre 4-6 osôb):

1 veľký zemiak

1 cuketa

2 mrkvy

2 vajcia

2 polievkové lyžice kyslej smotany

1 polievková lyžica strúhanky alebo kukuričnej múky

1/2 lyžičky kari prášku (voliteľné)

soľ, korenie

Postup:

Zeleninu umyjeme a ošúpeme, nastrúhame na strednú hrúbku. Pridáme vajcia, smotanu, strúhanku (alebo kukuričnú múku), soľ a korenie. Zamiešame a pridáme aj kari korenie.

Navrstvíme rovnomerne do silikónovej formy, alebo na klasický plech vystlaný papierom na pečenie.

Vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov pečieme 20 minút. Je dobré, keď vrstva nie hrubá, aby sa rýchlo upiekla a pritom ostal koláč šťavnatý a chrumkavý.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes