plny-hrniec_transparent_negativ.png

Legendárny VIANOČNÝ šalát podľa Mačingovej: Dajte ho k rezňom alebo rybe a nebude vám ťažko – iný robiť nebudete!

Tento šalát sme prvýkrát skúsili dva roky dozadu, keď mal manžel kvôli žalúdočným ťažkostiam zakázané ťažké vianočné dobroty, vrátane majonézového šalátu.

 

 

Recepty od Antónie Mačingovej som poznala už predtým, ale netušila som, že tento šalát môže až tak veľmi zachutiť celej rodine.

Ide o nielen chutný, ale aj veľmi jednoduchý recept, po ktorom vám zaručene nebude ťažko.

Navyše, určite poteší aj tých, ktorí si strážia štíhlu líniu.

Potrebujeme:

 

 

3 dcl uhorky sterilizované

3 dcl sterilizovaná mrkva s hráškom

1 ks cibuľa

1/2 uvarený na kocky nakrájaný zeler

4 ks uvarené na tvrdo vajcia

1 ks jogurt biely

1 ks smotana kyslá

 

 

Ďalej:

soľ

korenie čierne mleté

citrónová šťava

med

Postup:

 

 

Cibuľu nakrájame na prúžky.

Zabaríme vodou (to odporúčam hlavne tým, ktorí neznášajú dobre surovú cibuľu).

Uhorky nakrájame na kolieska.

 

 

Scedíme, dáme do misky a primiešame scedenú mrkvu s hráškom.

Pridáme nakrájaný zeler, osolíme a okoreníme.

Vmiešame na kocky nakrájané vajíčka.

 

 

Zmiešame jogurt a smotanu, pridáme do šalátu.

Podľa chuti môžeme do jogurtu a smotany pridať trochu citrónovej šťavy a med.

Podávame s klasickým vianočným menu.

 

 

Šalátik je ľahký a naozaj veľmi veľmi chutný.

Keď si ho dáte k rezňom, alebo vyprážanej rybe, nebude vám po večeri ťažko.

 

 

Ja ho robím aj klasicky v nedeľu k rezňom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes