plny-hrniec_transparent_negativ.png

Legendárny METROVÝ koláč, ktorý pečiem už 50 rokov: Mám výborný hrnčekový recept!

Najjednoduchší recept na metrový koláč z hrnčeka.

Tento zákusok je už doslova legendou.

 

 

Hľadáte recept na chutný a efektný dezert, ktorý ohúri vašich hostí? Metrový koláč je perfektnou voľbou! Je to jednoduchý a rýchly recept, ktorý zvládne aj začiatočník v kuchyni.

Koláč je vláčny, lahodný a môžete ho ozdobiť podľa vlastnej fantázie. Metrový koláč je ideálny pre oslavu narodenín, oslavy, stretnutia s priateľmi alebo len tak pre potešenie. Je to dokonalá pochúťka, ktorá si zamiluje celá rodina.

V tomto článku vám predstavíme jednoduchý recept na metrový koláč s podrobným návodom a tipmi na ozdobu. Vyskúšajte ho a presvedčte sa sami, aký je lahodný a efektný!

Vyskúšajte Metrový koláč podľa najjednoduchšieho hrnčekového receptu.

Potrebujeme:

Korpus:

1 hrnček polohrubá múka

1/2 prášok do pečiva

4 vajcia

1/4 hrnčeka voda

1/4 hrnčeka olej

1 vanilinový cukor

3pl kakaa

1 hrnček kryštálový cukor

Plnka:

 

 

1 zlatý klas

2 hrnčeky mlieko

3pl práškový cukor

rum

250g maslo

2pl rum

Poleva:

 

 

čokoláda na varenie

2pl stužený tuk

Postup:

Kryštálový cukor vymiešame so žĺtkami do peny, pridáme vanilinový cukor a po častiach zašľaháme olej.

Prilejeme vlažnú vodu a znova zašľaháme, ako posledné pridáme po častiach preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a po častiach už len vareškou vmiešame do cesta.

 

 

Formy na srnčí chrbát vymastíme a vysypeme múkou.

Do jednej formy vlejeme polovicu cesta.

Do druhej polovice cesta vmiešame kakao a dobre zapracujeme.

Vylejeme do formy.

Pečieme vo vyhriatej rúre na 190°C cca 45 minút.

 

 

Treba skúšať špáradlom.

Medzi tým si uvaríme puding zo zlatého klasu.

Po upečení korpusov ich preklopíme na tácku a zakryjeme mokrou utierkou aby sa nám lepšie vyklopili.

Vychladnuté korpusy nakrájame na cca 1cm plátky.

Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom prilejeme rum a po častiach zašľaháme vychladnutý puding.

 

 

Hotový krém odložíme na 15 minút do chladničky.

Zoberieme si tmavý kúsok a potrieme plnkou, striedavo lepíme s bledým kúskom a ukladáme na tácku.

Potrieme aj povrch koláča a necháme stuhnúť v chladničke.

Roztopíme si čokoládu, do ktorej pridáme stužený tuk. polejeme povrch koláča a necháme stuhnúť.

Krájame na šikmo aby v každom kúsku bolo vidno tmavý i bledý korpus.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes