Je sýty, je výborný a na chudnutie ako stvorený.
Dajte si ho na obed alebo večeru aj namiesto ťažkých príloh a chudnutie pôjde oveľa ľahšie.
Tento šalát mám od známej odborníčky na chudnutie – Antónie Mačingovej.
Dokonca mi chutí viac, ako zemiakové a ryžové prílohy.
Potrebujeme:
2 ks uvarenej cvikly
2 väčšie mrkvy
2 strúčiky cesnaku
mrazený hrášok
soľ
čerstvé mleté korenie
olivový olej
citrónová šťava
cottage cheese /mozzarellu
Postup:
Cviklu si najskôr uvaríme domäkka.
Ja niekedy zvyknem cviklu aj piecť – v šupke zabalím do alobalu a pečiem, kým nie je mäkká.
Cviklu nakrájame, alebo nastrúhame na hrubom strúhadle.
Rovnako si nadrobno nakrájame, alebo nastrúhame očistenú mrkvu.
Hrášok umyjeme pod teplou vodou.
Umývame tak, aby sa nám rozmrazil.
Do panvice si dáme olivový olej a nakrájanú zeleninu.
Dusíme ju asi 10 minút, aby bola mrkva stále trochu chrumkavá, ale hrášok už uvarený (nie však rozvarený)!
Pridáme pretlačený cesnak, citrónovú šťavu a osolíme, okoreníme.
Šalát sa dá jesť studený aj teplý, cottage cheese, mozzarelu alebo nastrúhaný diétny syr pridávame až keď je na tanieri.
Premiešame a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: Najedzte sa do štíhlosti