Na tento šalát sme kedysi chodili do jednej výbornej reštaurácie v Krakove. Ide o starý, ale veľmi, veľmi chutný recept. Namiesto kuracieho mäska môžete použiť šunku alebo údené mäsko. Tento šalát je najlepší poriadne vychladený.
Potrebujeme:
- 1-2 grilované kuracie prsia (prípadne šunku, údené mäsko..)
- 1 malú konzervu kukurice
- 1 veľký pór
- 150 g žltého tvrdého syra
- 100 g údeného syra
- 1 lyžicu majonézy, 1 lyžicu horčice
- 3 lyžice hustej smotany alebo jogurtu
- soľ, čierne korenie, štipka cukru
Postup:
Kuracie prsia bez kože nakrájame na malé kocky, sprudka opražíme na malom množstve oleja. ochutíme a okoreníme – na panvici necháme asi len 5-7 minút, mäsko je rýchlo hotové.
Pór nakrájame na polmesiačiky a v sitku ho zalejeme vriacou vodou. Syr – obyčajný aj žltý nastrúhame nahrubo. Všetky suroviny vrátane kukurice zmiešame spolu.
Majonézu zmiešame so smotanou, dochutíme soľou, čiernym korením a štipkou cukru. Pridáme do šalátu a dôkladne premiešame. Pred podávaním necháme pár hodín v chladničke. Šalátik je výborný, odporúčam!
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: smakinatalerzu