plny-hrniec_transparent_negativ.png

Legendárny Krakovský syrový šalát: Stačí iba premiešať a máte jeden fantastickú večeru – dávam ho aj na chlebíčky!

Na tento šalát sme kedysi chodili do jednej výbornej reštaurácie v Krakove. Ide o starý, ale veľmi, veľmi chutný recept. Namiesto kuracieho mäska môžete použiť šunku alebo údené mäsko.  Tento šalát je najlepší poriadne vychladený.

Potrebujeme:

  • 1-2 grilované kuracie prsia (prípadne šunku, údené mäsko..)
  • 1 malú konzervu kukurice
  • 1 veľký pór
  • 150 g žltého tvrdého syra
  • 100 g údeného syra
  • 1 lyžicu majonézy, 1 lyžicu horčice
  • 3 lyžice hustej smotany alebo jogurtu
  • soľ, čierne korenie, štipka cukru

Postup:

Kuracie prsia bez kože nakrájame na malé kocky, sprudka opražíme na malom množstve oleja. ochutíme a okoreníme – na panvici necháme asi len 5-7 minút, mäsko je rýchlo hotové.

Pór nakrájame na polmesiačiky a v sitku ho zalejeme vriacou vodou. Syr – obyčajný aj žltý nastrúhame nahrubo. Všetky suroviny vrátane kukurice zmiešame spolu.

Majonézu zmiešame so smotanou, dochutíme soľou, čiernym korením a štipkou cukru. Pridáme do šalátu a dôkladne premiešame. Pred podávaním necháme pár hodín v chladničke. Šalátik je výborný, odporúčam!

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: smakinatalerzu

Najlepšie recepty na dnes