plny-hrniec_transparent_negativ.png

Legendárny Krakovský syrový šalát: Stačí iba premiešať a máte jeden fantastický obed – dávam ho aj na chlebíčky!

Na tento šalát sme kedysi chodili do jednej výbornej reštaurácie v Krakove.

 

 

Ide o starý, ale veľmi, veľmi chutný recept.

Namiesto kuracieho mäska môžete použiť šunku alebo údené mäsko.

Tento šalát je najlepší poriadne vychladený.

Potrebujeme:

1-2 grilované kuracie prsia (prípadne šunku, údené mäsko..)

 

 

1 malú konzervu kukurice

1 veľký pór

150 g žltého tvrdého syra

100 g údeného syra

 

 

1 lyžicu majonézy

1 lyžicu horčice

3 lyžice hustej smotany alebo jogurtu

soľ

čierne korenie

štipka cukru

Postup:

Kuracie prsia bez kože nakrájame na malé kocky.

 

 

Sprudka opražíme na malom množstve oleja. ochutíme a okoreníme.

Na panvici necháme asi len 5-7 minút, mäsko je rýchlo hotové.

Pór nakrájame na polmesiačiky.

 

 

A v sitku ho zalejeme vriacou vodou.

Syr – obyčajný aj žltý nastrúhame nahrubo.

Všetky suroviny vrátane kukurice zmiešame spolu.

 

 

Majonézu zmiešame so smotanou, dochutíme soľou, čiernym korením a štipkou cukru.

Pridáme do šalátu a dôkladne premiešame.

Pred podávaním necháme pár hodín v chladničke.

 

 

Šalátik je výborný, odporúčam!

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: smakinatalerzu

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes