plny-hrniec_transparent_negativ.png

Legendárny katov guláš: Príprava vám zaberie minimum času, vyskúšajte exkluzívny recept pre skutočných labužníkov!

Pripravte si doma gurmánsku klasiku, ktorou nikto nikdy nepohrdne.

Rýchly a nenáročný recept na výnimočný guláš, ktorý vám bude rozváňať po celom byte a naženie vám slinky do úst.

 

 

Famózny katov guláš podľa receptu z youtube.

Potrebujeme:

700 g bravčovej krkovičky

2 PL sójovej omáčky

1 PL worcestrovej omáčky

mletú rascu

mleté čierne korenie

soľ

150 g cibule

150 g šampiňónov

50 g póru

100 g papriky

50 g nakladanej papriky

3 strúčiky cesnaku

rastlinný olej

200 g rajčinovej omáčky

300 ml vývaru

zemiakový škrob

Postup:

Na začiatok nakrájame mäso na malé kúsky a vložíme ho do väčšej misy.

Potom pridáme sójovú omáčku, worcestrovú omáčku, rascu a čerstvo namleté korenie. 

 

 

Zmes premiešame rukou a necháme odležať pol hodinu pri izbovej teplote.

Na tvrdej podložke na menšie kúsky nakrájame cibuľu, šampiňóny, pór, papriku a cesnak.

 

 

Na panvici na oleji prudko do hneda opečieme nakrájané kúsky mäsa.

Po upečení mäso preložíme do hrnca, na panvici do hneda osmažíme šampiňóny s cibuľou, pridáme rajčinovú omáčku a poriadne premiešame.

 

 

Potom pridáme cesnak, papriku, nakladanú papriku, opäť zamiešame a zmes pridáme do hrnca s mäsom.

Dôkladne premiešame, pridáme pór a chilli podľa chuti, prípadne pikantnú omáčku, ktorú máte radi.

 

 

Zmes zalejeme horúcim vývarom a pridáme škrob, ktorý sme v pohári zmiešali s malým množstvom vody a necháme variť 5 minút.

Nakoniec dosolíme podľa chuti a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes