Tento recept nám chutí naviac. Robíme ho pravidelne celý rok, ale najviac ide v lete – ku grilovanému mäsku je to najlepšia príloha. Recept mám od šéfkuchára z Brnenskej reštaurácie, podľa mňa je to najchutnejšia zálievka.
Potrebujeme:
1/2 hlávky kapusty
2 mrkvy
1 malá cibuľa
2 lyžice olivového oleja
100 g majonézy
100 g bieleho jogurtu alebo smotany
citrón
lyžička horčice
cukor
soľ
biele korenie
Postup:
Kapusta nastrúhame najemno, posolíme, pokvapkáme olejom, necháme chvíľu odstáť a potom rúk promačkáme.
Mrkvu nastrúhame, cibuľu nakrájame na jemno a oboje pridáme ku kapuste.
Pripravíme si zálievku, všetko premiešame a necháme chvíľu odležať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)