Výborný šalát na večeru, alebo aj na obložené chlebíčky a jedno-hubky, ako vynikajúca pomazánka. My ho podávame na všetky spôsoby, najviac nám chutí s kúskom čerstvého pečiva. Je ale výborný aj ako príloha k údenému mäsu.
Potrebujeme:
- mrkva – 4 stredné kúsky
- Vajcia uvarené natvrdo a vychladené – 4 menšie ks
- Tvrdý syr Ementál – 200 gramov
- Cesnak – 2 strúčiky.
- Na zálievku: Majonéza a kyslá smotana v rovnakom pomere + 1 lyžička dijonskej horčice
Príprava jednoduchého francúzskeho šalátu:
Všetky prísady sa sa nastrúhajú na strúhadle. Osolíme, okoreníme a zmiešame so zálievkou z pretlačeného cesnaku, horčice, kyslej smotany a majonézy. Dochutíme ľubovolnými bylinkami.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)