Legendárny francúzsky šalát – jemný a nesmierne chutný: Dávam ho aj obložené chlebíčky – návštevy sa nevedia dojesť!

Výborný šalát na večeru, alebo aj na obložené chlebíčky a jedno-hubky, ako vynikajúca pomazánka. My ho podávame na všetky spôsoby, najviac nám chutí s kúskom čerstvého pečiva. Je ale výborný aj ako príloha k údenému mäsu.

Potrebujeme:

  • mrkva – 4 stredné kúsky
  • Vajcia uvarené natvrdo a vychladené – 4 menšie ks
  • Tvrdý syr Ementál – 200 gramov
  • Cesnak – 2 strúčiky.
  • Na zálievku: Majonéza a kyslá smotana v rovnakom pomere + 1 lyžička dijonskej horčice

Príprava jednoduchého francúzskeho šalátu:

Všetky prísady sa sa nastrúhajú  na strúhadle. Osolíme, okoreníme a zmiešame so zálievkou z pretlačeného cesnaku, horčice, kyslej smotany a majonézy. Dochutíme ľubovolnými bylinkami. 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Dnes najobľúbenejšie