Legendárne zemiakové pagáčiky: Zmiznú zo stola ako prvé, ale ak náhodou ostanú, sú mäkkučké aj na druhý deň!

Tento skvelý recept sme našli na stránke Recepty a rady do kuchyne. Boli vychválené do nebies a vyzerajú fantasticky. Preto sme sa rozhodli, že vám ho sprostredkujeme. Je naozaj jednoduchý, z bežne dostupných surovín a ten výsledok stojí za to.

Potrebujeme:

1 kg hladkej múky

4 ČL soli

1 vajce + žĺtok

2 dcl oleja

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

42 g droždia

1 ČL cukru

500 ml mlieka

250 g masla

5 väčších zemiakov uvarených v šupke

Postup:

Do 200 ml vlažného mlieka rozdrvíme droždie a pridáme lyžičku cukru. Necháme vykysnúť asi 10 – 15 minút. Preosejeme si múku, pridáme soľ, vajcia, olej a zmiešame s kváskom. Vymiesime cesto. Postupne pridávame mlieko, podľa potreby. Cesto prikryjeme a necháme nakysnúť.

Potom cesto rozvaľkáme, na cesto nastrúhame zemiaky a maslo, poskladáme a necháme odpočívať. Potom 3 krát s prestávkami rozvaľkáme a prekladáme. Povykrajujeme pagáčiky a poukladáme na plech. Potrieme vajíčkom a necháme ešte podkysnúť na plechu. Môžeme ozdobiť sezamom, rascou, orieškom, alebo strúhaným syrom. Pečieme na 200 stupňoch asi 25 minút. Hotovo. Úžasné zemiakové pagáčiky sú na stole. Dobrú chuť! 

Foto: tjn
Témy:


Pridajte svoj komentár