plny-hrniec_transparent_negativ.png

Kedysi tieto koláčiky poznali všetky deti: Strojové pečivo ktoré vás vráti do detstva!

Pamätáte? Kedysi to bol náš obľúbený dezert.

Recept, o ktorý sa s vami chceme dnes podeliť, je naozaj výnimočný.

 

 

Nielenže sa stane hitom každej domácnosti.

Mnohým sa pri tej chuti vybaví detstvo, pretože vtedy tieto koláčiky, alebo lepšie povedané strojové pečivo, milovali kedysi hádam všetky deti, aj dospelí.

 

 

Vyskúšajte tento recept z portálu pysznosci.

Tento starý recept pripravovali naše babičky a pochádza zo starého zošita receptov. 

Pripravte si aj vy tieto úžasné koláčiky.

Uvidíte, ako rýchlo zmiznú z taniera.

 

 

Recept nie je vôbec náročný, takže si s ním určite poradíte.

Ani ingrediencií nie je priveľa.

Nič vám už teda nestojí v ceste, aby sa dnes na vašom stole objavila táto skvelá domáca maškrta.

skvelé domáce sladkosti!

Krehké sušienky zo stroja

 

 

Je veľká šanca, že po prečítaní nadpisu už viete, o čom je recept.

Ikonické sušienky, ktoré sa kedysi vyrábali na špeciálnom stroji, sú jednoducho fantastické.

Stačí jedno sústo, aby ste si ich chuť na život zamilovali.

Okrem základných surovín na krehké cesto je kľúčom k úspechu pri príprave dokonalého pečiva bravčová masť.

 

 

Neznie to síce lákavo, ale neverili by ste, ako im táto jedna ingrediencia prospeje.

Bravčová masť tu má dôležitú úlohu, pretože práve vďaka nej budú domáce koláčiky dokonale chrumkavé a lahodné zároveň.

Presvedčte sa sami, že také dobré sladké pečivo ste ešte nejedli.

Ako pripraviť sušienky krok za krokom?

Keď už vieme, o aké sušienky ide, prejdime k osvedčenému receptu.

 

 

Ingrediencie

1 kg múky

220 g bravčovej masti

280 g masla

180 g práškového cukru

60 g smotany

4 žĺtky

Spôsob prípravy

Suroviny vyberte z chladničky ešte pred prípravou, aby mali izbovú teplotu.

Medzitým si preosejeme múku.

 

 

Vďaka tomu ju prevzdušníte a koláčiky budú krehké.

Do misky s múkou pridajte práškový cukor.

Potom maslo a masť nakrájame na menšie kúsky a pridáme do misy s múkou.

Do misky pridáme aj žĺtky a smotanu.

 

 

Zo surovín vypracujeme cesto, ktoré preložíme do potravinovej fólie a dáme aspoň na hodinu stuhnúť do chladničky.

Po uplynutí tejto doby pripravte sušienky pomocou kuchynského robota.

Ak túto možnosť nemáte, vždy to môžete urobiť inak.

Cesto rozvaľkáme a pomocou vykrajovača ho rozdelíme na menšie kúsky.

Pripravené sušienky naukladajte na vymastený plech a vložte do rúry na 15 minút.

 

 

Sušienky by sa mali piecť pri teplote 200 °C.

Dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes