Fantastický recept na mäkučké domáce pečivo z youtube, s pudingovou náplňou. Lepšie ste dávno nejedli, určite ho vyskúšajte.
Potrebujeme:
Na cesto:
500 g hladkej múky
180 g mlieka
100 g kr. cukru
2 stredne veľké vajcia
9 gramov čerstvého droždia (alebo 3 g sušeného)
60 g masla pri izbovej teplote
5 g soli
1 čajová lyžička vanilkového extraktu
citrónová kôra
Na krém:
250 g mlieka
2 vaječné žĺtky
60 g cukru
20 g kukuričného škrobu
citrónovú kôru
1 čajová lyžička vanilkového extraktu
Ďalej:
1 žĺtok
2 polievkové lyžice mlieka
práškový cukor podľa chuti
Postup:
Vo vlažnom mlieku rozmiešame cukor a rozdrobíme droždie. Necháme chvíľu stáť.
V inej miske rozmiešame vajíčka, vanilkový extrakt a vmiešame do mliečnej zmesi.
Vmiešame k mliečnej zmesi a pridáme aj preosiatu múku a soľ. Vymiešame jednotné cesto.
Preložíme na pomúčenú dosku, na cesto uložíme maslo a zapracujeme do cesta.
Preložíme do vymastenej misky a necháme vykysnúť v teplej miestnosti, prípadne vo vyhriatej rúre (teplota maximálne 50 stupňov).
Uvaríme si krém:
Vajcia vymiešame so škrobom, cukrom a trochou mlieka. Zvyšok mlieka preložíme na plameň, následne vmiešame vaječnú zmes a uvaríme puding.
Vmiešame vanilkový extrakt, prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť.
Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku, preložíme a necháme prikryté ešte 10 minút odpočívať.
Potom rozvaľkáme na uvedené rozmery.
Nakrájame – 9 pásikov širokých 5 centimetrov. Každý pásik prekrojíme na polovicu a radielkom urobíme v strede zárez. Okraje potom stočíme tak, aby sme získali uvedený tvar (bližší postup vo videu).
Teraz preložíme na plech vystlaný papierom a necháme ešte postáť asi 1 hodinu.
Potom naplníme pomocou cukrárskeho vrecka pudingom alebo marhuľovým džemom a potrieme vajíčkom zmiešaným s mliekom.
Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 15 minút, alebo dozlatista.
Podávame posypané práškovým cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)