Legendárne Pudingáče podľa najlepšieho receptu: Najmäkšie pečivo na svete!

2983 0

Fantastický recept na mäkučké domáce pečivo z youtube, s pudingovou náplňou. Lepšie ste dávno nejedli, určite ho vyskúšajte.

Potrebujeme:

Na cesto:

500 g hladkej múky

180 g mlieka

100 g kr. cukru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 stredne veľké vajcia

9 gramov čerstvého droždia (alebo 3 g sušeného)

60 g masla pri izbovej teplote

5 g soli

1 čajová lyžička vanilkového extraktu

citrónová kôra

Na krém:

250 g mlieka

2 vaječné žĺtky

60 g cukru

20 g kukuričného škrobu

citrónovú kôru

1 čajová lyžička vanilkového extraktu

Ďalej:

1 žĺtok

2 polievkové lyžice mlieka

práškový cukor podľa chuti

Postup:

Vo vlažnom mlieku rozmiešame cukor a rozdrobíme droždie. Necháme chvíľu stáť.

V inej miske rozmiešame vajíčka, vanilkový extrakt a vmiešame do mliečnej zmesi.

Vmiešame k mliečnej zmesi a pridáme aj preosiatu múku a soľ. Vymiešame jednotné cesto.

Preložíme na pomúčenú dosku, na cesto uložíme maslo a zapracujeme do cesta.

Preložíme do vymastenej misky a necháme vykysnúť v teplej miestnosti, prípadne vo vyhriatej rúre (teplota maximálne 50 stupňov).

Uvaríme si krém: 

Vajcia vymiešame so škrobom, cukrom a trochou mlieka. Zvyšok mlieka preložíme na plameň, následne vmiešame vaječnú zmes a uvaríme puding.

Vmiešame vanilkový extrakt, prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť.

Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku, preložíme a necháme prikryté ešte 10 minút odpočívať.

Potom rozvaľkáme na uvedené rozmery.

 

Nakrájame – 9 pásikov širokých 5 centimetrov. Každý pásik prekrojíme na polovicu a radielkom urobíme v strede zárez. Okraje potom stočíme tak, aby sme získali uvedený tvar (bližší postup vo videu).

Teraz preložíme na plech vystlaný papierom a necháme ešte postáť asi 1 hodinu.

Potom naplníme pomocou cukrárskeho vrecka pudingom alebo marhuľovým džemom a potrieme vajíčkom zmiešaným s mliekom.

Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 15 minút, alebo dozlatista.

Podávame posypané práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

 

Témy:


Pridajte svoj komentár