Vynikajúci recet na legendárne šišky podľa starého, overeného receptu.
Potrebujeme:
1 šálka teplého mlieka (200 ml)
1/2 šálky teplej vody
100 g hladkej múky do kvásku
2 polievkové lyžice kr. cukru
1 balenie sušeného droždia
1 vajce
1 lyžička soli
1/4 šálky oleja (50 ml)
Múka hladká (aby sa cesto nelepilo) – asi 4 šálky
Postup:
Mlieko zmeišame s vodou, cukrom, droždím, múkou a rozmiešame metličkou. Počkáme, kým vyjde kvások.
Potom pridáme olej, soľ a vypracujeme jednotné cesto, ktoré na pomúčenej doske ešte premiesieme.
Rozvaľkáme na tenko a vykrajujeme kolieska, ktoré necháme pod utierkou ešte chvíľu narásť.
Potom vyprážame klasicky v horúcom oleji dozlatista.