plny-hrniec_transparent_negativ.png

Legendárne maďarské šišky – NAOZAJ mäkké a nesmierne chutné: Kto ochutnal vyhlásil, že lepšie ešte nikdy nejedol!

Vynikajúci recet na legendárne šišky podľa starého, overeného receptu.

Vynikajúci recet na legendárne šišky podľa starého, overeného receptu.

Potrebujeme:

1 šálka teplého mlieka (200 ml)

1/2 šálky teplej vody

100 g hladkej múky do kvásku

2 polievkové lyžice kr. cukru

1 balenie sušeného droždia

1 vajce

1 lyžička soli

1/4 šálky oleja (50 ml)

Múka hladká (aby sa cesto nelepilo) – asi 4 šálky

Postup:

Mlieko zmeišame s vodou, cukrom, droždím, múkou a rozmiešame metličkou. Počkáme, kým vyjde kvások.

Potom pridáme olej, soľ a vypracujeme jednotné cesto, ktoré na pomúčenej doske ešte premiesieme.

Rozvaľkáme na tenko a vykrajujeme kolieska, ktoré necháme pod utierkou ešte chvíľu narásť.

Potom vyprážame klasicky v horúcom oleji dozlatista.

Najlepšie recepty na dnes