Tenké palacinky naplnené ľahko osladeným syrom s ovocnou alebo čokoládovou omáčkou. Tieto palacinky sme mali v krakove a odvtedy sú u nás jednotkou!
Potrebujeme:
Na palacinky:
1/2 hrnček múky
1/2 hrnček mlieka
1/4 hrnčeka teplej vody
2 vajcia
1/2 čajovej lyžičky soli
2 lyžice roztopeného masla
Náplň:
340 g smotanového syra + 60 g hrudkovitého tvarohu
1 vaječný žĺtok
3 lyžice cukru
2 lyžice roztopeného masla
1/2 čajovej lyžičky soli
kôra z citrónu
Na ovocnú omáčku:
Mrazené ovocie (lesná zmes)
Cukor podľa chuti
1 vanilkový pudingový prášok
Postup:
Spojte múku, mlieko, vodu, vajcia a soľ – dobre vymiešajte. Nechajte cesto odpočinúť jednu hodinu. Pridajte maslo a trochu vody, ak je cesto príliš hutné.
Zahrejte panvicu na stredne vysokú teplotu, potrite len zľahka maslom.
Dajte na panvicu asi 1/4 šálky cesta, nakláňajte panvicu tak, aby sa cesto rovnomerne rozložilo po povrchu do kruhu s priemerom približne 30 centimetrov
Keď sa horná časť cesta začne oddeľovať, otočte palacinku a opečte druhú stranu asi 15 sekúnd. Opakujte, kým sa cesto nespotrebuje.
Na plnenie:
Spojte syr, tvaroh, vaječný žĺtok a cukor. Ak sa bojíte surového žĺtka, dá sa vymiešať s cukrom na pare a až potom vmiešať do syra – v originál recepte sa ale pracuje so surovým žĺtkom. Vyšľaháme maslo so soľou, citrónovou kôrou a takto primiešame do syrovej zmesi. mal by nám vzniknút jednotný krém. Podľa chuti môžeme dosladiť.
Palacinky naplníme krémom, zabalíme a prelejme ovocnou omáčkou (mrazené ovocie – lesná zmes – sa rozvarí s cukrom a 1 pudingovým práškom).
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: polishhousewife