Legendárne Krakovské so syrom: Najlepšie hrnčekové cesto – sú ohromne jemné a lahodné!

Tenké palacinky naplnené ľahko osladeným syrom s ovocnou alebo čokoládovou omáčkou. Tieto palacinky sme mali v krakove a odvtedy sú u nás jednotkou!

Potrebujeme:

Na palacinky:

1/2 hrnček múky

1/2 hrnček mlieka

1/4 hrnčeka teplej vody

2 vajcia

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1/2 čajovej lyžičky soli

2 lyžice roztopeného masla

Náplň:

340 g smotanového syra + 60 g hrudkovitého tvarohu

1 vaječný žĺtok

3 lyžice cukru

2 lyžice roztopeného masla

1/2 čajovej lyžičky soli

kôra z citrónu

Na ovocnú omáčku:

Mrazené ovocie (lesná zmes)

Cukor podľa chuti

1 vanilkový pudingový prášok

Postup:

Spojte múku, mlieko, vodu, vajcia a soľ – dobre vymiešajte. Nechajte cesto odpočinúť jednu hodinu. Pridajte maslo a trochu vody, ak je cesto príliš hutné.
Zahrejte panvicu na stredne vysokú teplotu, potrite len zľahka maslom.

Dajte na panvicu asi 1/4 šálky cesta, nakláňajte panvicu tak, aby sa cesto rovnomerne rozložilo po povrchu do kruhu s priemerom približne 30 centimetrov
Keď sa horná časť cesta začne oddeľovať, otočte palacinku a opečte druhú stranu asi 15 sekúnd. Opakujte, kým sa cesto nespotrebuje.

Na plnenie:

Spojte syr, tvaroh, vaječný žĺtok a cukor. Ak sa bojíte surového žĺtka, dá sa vymiešať s cukrom na pare a až potom vmiešať do syra – v originál recepte sa ale pracuje so surovým žĺtkom. Vyšľaháme maslo so soľou, citrónovou kôrou a takto primiešame do syrovej zmesi. mal by nám vzniknút jednotný krém. Podľa chuti môžeme dosladiť.

Palacinky naplníme krémom, zabalíme a prelejme ovocnou omáčkou (mrazené ovocie – lesná zmes – sa rozvarí s cukrom a 1 pudingovým práškom).

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: polishhousewife