Nesmrteľná vajíčková pomazánka – najchutnejší recept pod slnkom: Na Silvestra sa robí v tej najväčšej mise!

Legendárna vajíčková pomazánka podľa starého receptu našej rodiny. Pre nás je to neodmysliteľná súčasť veľkonočných sviatkov, keď sa u nás stretne celá rodina na Veľkú noc ju robíme do tej najväčšej misy.

Legendárna vajíčková pomazánka podľa starého receptu našej rodiny. Pre nás je to neodmysliteľná súčasť veľkonočných sviatkov, keď sa u nás stretne celá rodina na Silvestrovské oslavy ju robíme do tej najväčšej misy.

Potrebujeme:

  • 6 varených vajec
  • polovicu červenej cibule
  • 3 polievkové lyžice majonézy
  • 2 lyžice kyslej smotany
  • 1 lyžička horčice
  • mletú rascu
  • soľ, korenie

Postup:

Vaječné žĺtky roztlačíme, bielky nakrájame na väčšie kúsky. Žĺtok zmiešame s majonézou, kyslou smotanou, horčicou a korením. Nasekané vaječné bielky sa zmiešajú s nakrájanou cibuľkou. Necháme odpočinúť v chladničke po dobu najmenej 2 hodín, aby sa chute dokonale prepojili. Podávame s pečivom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)