plny-hrniec_transparent_negativ.png

Legendárna SLONIA SLZA, ktorú milujeme: Na vianočnom stole nemôže chýbať, tu je recept!

Pani Iveta Bergendiová upiekla fantastický zákusok, ktorý už neodmysliteľne patrí k vianočným sviatkom. Ak stále hľadáte ten správny recept na tento obľúbený dezert, tak ja jednoznačne odporúčam tento od pani Ivetky. Slonia slza v jej prevedení mala u nás doma ohromný úspech!

Pani Iveta Bergendiová upiekla fantastický zákusok, ktorý už neodmysliteľne patrí k vianočným sviatkom. Ak stále hľadáte ten správny recept na tento obľúbený dezert, tak ja jednoznačne odporúčam tento od pani Ivetky. Slonia slza v jej prevedení mala u nás doma ohromný úspech!

Potrebujeme:

CESTO:

6 vajec

6 polievky lyžíc cukru

4 dkg kakaa

2 lyžice hrubej múky

1/2prášku do pečiva.
PLNKA :

15 dkg mleté orechy

5 polievk lyžíc mlieka

25 dkg masla

2 balenia vanilk. cukru

3 lyžice prášk. cukru

3 banány

Postup:

Cesto:

Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme kakao, múku a prášok do pečiva. Zľahka primiešame tuhý sneh z bielkov a upečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov.

Cesto otestujeme špáradlom.

Plnka:

Mleté orechy vymiešame s horúcim mliekom. Maslo vyšľaháme s prášk. a vanilk. cukrom, pridáme orechy a vyšľaháme do penista.

Keď je cesto upečené, preložíme ho na polovicu a necháme úplne vychladnúť.

Potom cesto natrieme krémom, uložíme do stredu banán, preložíme a polejeme  čokoládou.

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes