Pani Iveta Bergendiová upiekla fantastický zákusok, ktorý už neodmysliteľne patrí k vianočným sviatkom. Ak stále hľadáte ten správny recept na tento obľúbený dezert, tak ja jednoznačne odporúčam tento od pani Ivetky. Slonia slza v jej prevedení mala u nás doma ohromný úspech!
Potrebujeme:
CESTO:
6 vajec
6 polievky lyžíc cukru
4 dkg kakaa
2 lyžice hrubej múky
1/2prášku do pečiva.
PLNKA :
15 dkg mleté orechy
5 polievk lyžíc mlieka
25 dkg masla
2 balenia vanilk. cukru
3 lyžice prášk. cukru
3 banány
Postup:
Cesto:
Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme kakao, múku a prášok do pečiva. Zľahka primiešame tuhý sneh z bielkov a upečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov.
Cesto otestujeme špáradlom.
Plnka:
Mleté orechy vymiešame s horúcim mliekom. Maslo vyšľaháme s prášk. a vanilk. cukrom, pridáme orechy a vyšľaháme do penista.
Keď je cesto upečené, preložíme ho na polovicu a necháme úplne vychladnúť.
Potom cesto natrieme krémom, uložíme do stredu banán, preložíme a polejeme čokoládou.